Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2013

Πώς βλέπει ο calculator-analysis τον FTSE Large Cap

Από το υψηλό του Φεβρουαρίου ο δείκτης έχει τελειώσει την προετοιμασία του και έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ενός μεγαλύτερου σχηματισμού. Βασικό χαρακτηριστικό του η ταχύτητα της κίνησης.

Στο σκέλος που ακολούθησε είδαμε ένα πλήρες κλασικό πτωτικό σκέλος στον στόχο του και συνδυαστικά με την απόλυτη φόρτιση του δείκτη προβoλών (ιδιοκατασκευή) μας έβγαλε έκτος αγοράς έγκαιρα. Το ανοδικό που ακoλούθησε με την ίδια μέθοδο το τελειώσαμε και με την προσέγγιση των 400 - 410 μονάδων υψηλό - μια και ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε διπλή διαδοχική φόρτιση του δείκτη προβολικά. Ζητήσαμε βραχυπρόθεσμα σημαντική κορυφή και αυτό συνέβη.

Πτωτικά, και με την εμφάνιση ισχυρής πτωτικής μέτρησης, ο δείκτης μας έδωσε τις 307 μονάδες ως επισημοποίηση κίνησης σε τιμή χαμηλότερα των 253 μονάδων και ακύρωση της ισχυρής επιμέρους ανοδικής εκδοχής που ήδη γνωρίζουμε.

Ακόμη μία φορά μέσω προβολών τελειώσαμε την κίνηση προς τις 300 μονάδες με απόδοση 70-80 πόντων πτωτικά και χωρίς να εμπλακούμε σε πεδία ψυχολογικής φθοράς σχετικά με το από πού και πώς θα γυρίσει ο δείκτης. Από τις 285 μονάδες έναντι των 283-286 που είχαμε ορίσει ως πιθανό δυναμικό σημείο βίαιης αντιστροφής, ο δείκτης δοκιμάζει ανοδικά. Με όριο πτωτικής περιοχής τις 316 μονάδες ο 25άρης από ελαφρά πιο ψηλά καλείται ή να ακυρώσει μια δρομολογημένη κίνηση κάτω από τις 253 μονάδες (λόγω των 307 μονάδων) ή να υπερκεράσει τη σκιασμένη περιοχή και να δοκιμάσει να δει ψηλότερα των 410 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v