Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 19 2013

Ο Νότος πνίγεται στα "κόκκινα" δάνεια

Στην ανηφόρα της Ελλάδας και η Ισπανία κι η Ιταλία. Τα τελευταία στοιχεία για τα "κόκκινα" δάνεια (που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες) δείχνουν τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις οικονομίες - κοινωνίες και αυτών των δύο μεγάλων χωρών.

Τα νεότερα από τη Μαδρίτη προκαλούν ανησυχία. Στο 11,2% αυξήθηκαν τα "κόκκινα" δάνεια τον Μάιο (από 10,9% τον Απρίλιο), ενώ χειρότερα είναι τα νέα από τη Ρώμη καθώς σημειώθηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή (22%!) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Τα δάνεια εκτινάχθηκαν στα 135,7 δισ.

Εμείς βέβαια κατέχουμε τη ζοφώδη πρωτοκαθεδρία με ποσοστό 27,5%-28% τον Μάιο (πάνω από τα 60 δισ. ευρώ, και βλέπουμε...), αλλά πλέον είναι όλο και πιο ξεκάθαρο πού στοχεύει η υποτίθεται "λαθεμένη" πολιτική -που ακριβώς επειδή είναι "λαθεμένη" εφαρμόζεται- του Βερολίνου.

Με τον Γερμανό "τσάρο" της οικονομίας να κοροϊδεύει τόσο τους συμπατριώτες του όσο κι εμάς τους... ιθαγενείς του Νότου διαβεβαιώνοντας πως δεν επιτρέπεται το "κούρεμα" (ενός χρέους που ξεπερνά τα 320 δισ. ευρώ).

Χοντραίνει δε το... δούλεμα ισχυριζόμενος πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται για λόγους ευρωπαϊκής ευστάθειας.

Σωστά, με τον Fitch να έχει μόλις υποβαθμίσει τον EFSF εξαιτίας της πρόσφατης υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας, ε, όντως μας περνούν για... ιθαγενείς!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v