Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 30 2013

Εστιάζοντας σταθερά στις τράπεζες

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή το placement στην Τράπεζα Πειραιώς, οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο. Με τον κλαδικό δείκτη νωρίτερα στην περιοχή των 190 μονάδων, παρά την εύλογη διόρθωση της Πειραιώς στην τιμή κλειδί του 1,55 ευρώ.

Σύμφωνα με τον calculator-analysis, «Είχαμε δει στο site στις 25/8/13 το γράφημα και την ανοδική σειρά, η οποία θα έδινε τελικές εξετάσεις στο κλασικό π.δ. των 162 μονάδων. Ζητήσαμε να μην χαθούν οι κλασικές 120 μονάδες του σημείου προσοχής και αυτό συνέβη. Ο κλαδικός δείκτης ακύρωσε με τις 166,42 μονάδες τις 162 μονάδες του π.δ. ανοίγοντας την εικόνα ανοδικά και επανήλθαμε (15/9/13), ζητώντας να μην ακυρωθεί το σημείο προσοχής (150) ή η αποδεκτή διόρθωση των 142 μονάδων.

Στην πράξη είδαμε χαμηλό στις 145,65 μονάδες και ανοδική συνέχεια με κλασικό -τυπικό πλέον- ανοδικό σκέλος. Αυτό με το υψηλό του στις 211,69 μονάδες ολοκλήρωσε και τον κλασικό στόχο της κίνησης και ή θα διορθώσει μόνο -στην εκδοχή αυτή απαιτείται ό,τι επιμέρους βγει ανοδικά να δείξει και αυτό το peak και να μην αποδειχθεί ανοδικό διορθωτικό μόνο- ή θα επισημοποιήσει κλασικό πτωτικό σκέλος.

Με τα δεδομένα της στιγμής, έχουμε μόνο βραχύτατη ημερήσια και κλασική ωριαία πτωτική εικόνα. Συνδυαστικά αυτές οι δύο πτυχές μας δείχνουν ότι η μικρή ζώνη των 180-181 μονάδων (όπως τις έχουμε στο γράφημα σε ωριαίο και ημερήσιο) διατηρεί τον δείκτη σε διόρθωση η οποία επιτρέπει ανοδική επαναφορά χωρίς καμία προϋπόθεση τόσο σε ωριαίο όσο και σε ημερήσιο. Και αυτή η επαναφορά είναι το peak της κίνησης. Ακύρωση της μικρής ζώνης μας δείχνει κλασικό πτωτικό σκέλος στο ωριαίο προς τη μικρή περιοχή των 140 μονάδων, στο δε ημερήσιο απαιτείται νέα κλασική πτωτική θεώρηση.

Συνολικά, ο κλαδικός δείκτης ολοκλήρωσε ένα κλασικό ανοδικό σκέλος στον στόχο του και υπάρχει τυπική καταγραφή κερδών. Με απόλυτο κριτήριο τις 180-181 μονάδες ο δείκτης εξακολουθεί να βλέπει ανοδικά και προς το peak της κίνησης, χαμηλότερα η πτωτική είναι η πρωτεύουσα κίνηση».

Παραθέτουμε το σχετικό κλαδικό διάγραμμα, διαφωτιστικό κατά την εκτίμησή μας για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v