Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2014

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο τι μεθοδεύουν οι δανειστές!

Ακατανόητες στον μέσο νοήμονα δείχνουν πολλές ενέργειες των δανειστών. Σε σημείο που όλο και περισσότερο να ενισχύονται ακόμη και μέχρι πρότινος αποκαλούμενες θεωρίες συνωμοσίας.

Η εκτίμησή μου για όσα «εκβιαστικά» διαδραματίζονται στον τραπεζικό κλάδο ξεκάθαρη, καταγεγραμμένη και αντιθετική εδώ και καιρό. Τελευταία, όμως, παρακολουθώ πιο προσεκτικά την... παράλληλη -επίσης ακατανόητη- μεθόδευση των δανειστών στον εναπομείναντα ελληνικό βιομηχανικό χώρο.

Διαβάζω πως η Κομισιόν έχει ερωτήματα για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενεργοβόρο βιομηχανία και τα οποία εγκρίθηκαν στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ.

Να ληφθεί υπόψη ότι, όπως σημειώνει σήμερα και η Καθημερινή, η Κομισιόν έχει ήδη απορρίψει δύο φορές το μέτρο της διακοψιμότητας από το οποίο ανέμενε εξοικονόμηση της τάξης των 70 εκατ. ευρώ ετησίως και με τη νέα παρέμβασή της θέτει εν αμφιβόλω την ενίσχυσή της με ένα συνολικό ποσό της τάξης των 65 εκατ. ευρώ ετησίως για τη διετία 2014-2015.

Όπως έχει γραφτεί σε σχετικό θέμα του Euro2day.gr, τα μέτρα για τη μείωση του κόστους ρεύματος αποτιμήθηκαν από τη βιομηχανία ως θετικά και ήδη η ΣΙΔΕΝΟΡ ανακοίνωσε χθες ότι προχωράει σε νέα επένδυση 10 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Νομίζω πως και οι τελευταίοι καλόπιστοι πείθονται για τους πραγματικούς -μύχιους- σχεδιασμούς των δανειστών, δηλαδή του Βερολίνου.

σ.σ. Μόνο "ηθικό" χρέος έναντι της Ελλάδος αναγνώρισε ο Γερμανός πρόεδρος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Μανώλη Γλέζου. NEIN αποζημιώσεις από το Βερολίνο, καθώς ο Γιοακίμ Γκάουκ ΔΕΝ αναγνωρίζει πολεμικές οφειλές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v