Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Νέα επένδυση €10 εκατ.

Με την επένδυση αυτή, θα εξοικονομείται σημαντική ποσότητα ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα της εγκατάστασης.

Σιδενόρ: Νέα επένδυση €10 εκατ.

Η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι προχωράει σε νέα επένδυση ύψους 10 εκ. € στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ περί μείωσης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, που κινείται σε θετική κατεύθυνση για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της

Στόχος της νέας επένδυσης είναι η αποφυγή αναθέρμανσης των μπιγιετών με φυσικό αέριο, όπως συμβαίνει στους κλασικούς κλιβάνους αναθέρμανσης και για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθεί ηλεκτρικός φούρνος (επαγωγικός), σε σειρά με τις γραμμές χύτευσης, που θα ανεβάζει τη θερμοκρασία των ήδη ζεστών μπιγιετών σε θερμοκρασία έλασης πριν αυτές κρυώσουν.

Με την επένδυση αυτή, θα εξοικονομείται σημαντική ποσότητα ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα της εγκατάστασης, δεδομένου ότι πλέον η έλαση χάλυβα θα έχει μηδενικό άμεσο αποτύπωμα άνθρακα (λόγω της μη χρήσης φυσικού αερίου).

Επιπλέον θα μελετηθεί πιθανή αύξηση των βαρδιών για τη λειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, με τη νέα πρωτοποριακή επένδυση ενδυναμώνεται περαιτέρω η διεθνής ανταγωνιστικότητα και ο εξαγωγικός προσανατολισμός του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, που θα αποτελεί μια από τις πιο ανταγωνιστικές, παραγωγικά και τεχνολογικά, χαλυβουργίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ για μείωση της τιμής ενέργειας στη ζώνη της ελάχιστης ζήτησης (νύχτα και Σαββατοκύριακο) κατά 25% προσαρμόζει σε κάποιο βαθμό την τιμολόγηση στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των βιομηχανικών μονάδων, όπως επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, γεγονός το οποίο ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές της εταιρίας.

Ωστόσο, μόνη η μείωση αυτή δεν επαρκεί ώστε να γίνει η τελική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας διεθνώς ανταγωνιστική, εάν δεν συνοδευτεί από την άμεση εφαρμογή των ήδη εξαγγελθέντων μέτρων, όπως της αντιστάθμισης του κόστους ρύπων και των συμβάσεων διακοψιμότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v