Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2014

Οδηγίες προς... ναυτιλομένους

Απογοητευτικός -προσώρας- ο απολογισμός του Roadshow στο Λονδίνο, πέρασε και δεν... ακούμπησε καν η απόφαση του οίκου FTSE να κρατήσει το Χ.Α. στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, το triple witching της Παρασκευής συνέβαλε στον εξορθολογισμό «ανοιχτών θέσεων πώλησης» και στη μετακύλιση των περισσότερων στον Οκτώβριο χωρίς σημαντική απόκλιση.

Κατακάθισε ο κουρνιαχτός και φάνηκε πόσο... γυμνός είναι ο βασιλιάς, σημειώνει ο Βασίλης Μαρκάκης, εκτιμώντας πως η νέα υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 370 μονάδων είναι αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη.

Όπως αναφέρει η ομάδα ανάλυσης The Trader's Diary, η πλαγιοανοδική του κίνηση προς την Κ2 παραμένει το πιθανότερο σενάριο, όμως θα ξεθωριάσει σε ενδεχόμενη επέκταση της διόρθωσης χαμηλότερα της στήριξης των 363,5 μονάδων.

Πρακτικά πιθανή παραβίαση των 358-357 μονάδων θα επιταχύνει την πτώση, οδηγώντας τον δείκτη προς τη χαμηλότερη σημαντική -και ίσως τελευταία- στήριξη των 350-348 μονάδων.

Αντίθετα, ενδεχόμενη υπέρβαση των 384 μονάδων θα βελτίωνε θεαματικά την τεχνική εικόνα και θα τον οδηγούσε τουλάχιστον μέχρι τη σημαντική αντίσταση των 395 μονάδων όπου καραδοκεί -πλην όλων των άλλων- και ο απλός ΜΚΟ 200 ημερών. Σημειωτέον ότι ο εκθετικός συμπίπτει με την Κ2.

Προς τους short

Είσαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα της ζώνης που οριοθετείται από τον εκθετικό ΜΚΟ 30 ημερών και την αντίσταση του συστήματός μας, η θέση σας δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη υπέρβαση της Κ2 και της αντίστασης των 384 μονάδων.

Στόχος οι 350-348 μονάδες. Αν επιδεινωθεί σημαντικά ο διεθνής παράγοντας, είναι απόλυτα εφικτός.

Προς τους long

Η θέση σας είναι αντίθετη προς τη βραχυπρόθεσμη τάση, που παραμένει πτωτική, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους.

Νέα αποτυχημένη προσπάθεια υπέρβασης των 374,5 μονάδων θα μπορούσε να θεωρηθεί και κύκνειο άσμα του FT 25. Παρ' όλα αυτά, για όσο διάστημα διατηρείται πάνω από τις 357-8 μονάδες, η παρτίδα δεν έχει χαθεί...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v