Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2014

Χρηματιστήριο: Μια αιρετική... μέτρηση

Έως τις 1.083,52 μονάδες υποχώρησε εχθές ο Γενικός Δείκτης, για να κλείσει στις 1.087,98 με τις Alpha Bank και Eurobank Properties τις μόνες 2 (του FT25) που κινήθηκαν κόντρα στη διόρθωση και την Τέρνα Ενεργειακή χωρίς απώλειες στα 3,32 ευρώ (**).

Σημείωνε εχθές ο σεβαστός Στάθης Παπαβασιλείου (*) για τον Γενικό Δείκτη πως η περαιτέρω εξέλιξη του τριγώνου, αν αποδειχθεί ότι είναι τρίγωνο, προβλέπει δοκιμασία των 1.080, και κατάληξη κάπου στις 1.050 για το τρέχον καθοδικό σκέλος, αναπήδηση προς τις 1.180-1.200 και συνέχεια σε ένα κύμα C καθοδικό, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι και το τέλος της διόρθωσης.

Ακόμη δεν έχει παραβιασθεί κάτι στον εξελικτικό χρόνο και στις τιμές των ακροτάτων ούτως ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Επίσης ο ταλαντωτής αναδρομής περιφέρεται εδώ και καιρό στη ζώνη πλήρους σχεδόν αλληλοεπικάλυψης των διαδοχικών κυμάτων και δεν επιτρέπει πρόβλεψη. Η κίνηση είναι χαρακτηριστική μιας κατά το μάλλον και ήττον στερούμενης τάσης αγοράς.

Συνοψίζοντας: Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν ήταν καλές και προβλέπουν περαιτέρω περιπέτειες με πολύ πιθανή τη δοκιμή των 1.080 και εν συνεχεία των 1.050 μον.

Στο σημείο εκείνο είναι πολύ πιθανή μία αναπήδηση προς τις 1.180-1.200 μον., αλλά αν είναι αληθινή η υπόθεση του τελευταίου διαγράμματος, θα είναι μόνον αυτό και θα ακολουθήσει κύμα C το οποίο θα είναι και η κατάληξη της διόρθωσης.

Οι περιπτώσεις αναίρεσης είναι δύο όπως είπαμε πιο πάνω και απαιτούν άμεση αντιστροφή του κλίματος εντός του διημέρου με κλεισίματα πάνω από τις 1.125-1.130 μον.

σ.σ.: τουλάχιστον οι 3 βασικοί δείκτες αποδεδειγμένα κινούνται με γνώμονα και την Τ.Α., λίγο σύνθετη η μέτρηση του Στάθη Παπαβασιλείου συμπεριλαμβάνει όμως πλήθος παρατηρήσεων, συμβάντων και εξελίξεων, αποτυπώνοντας τη... μεγάλη εικόνα της αγοράς μας.

(*) από το ιστολόγιο rosicrux.blogspot.gr- ΖΑΛΕΥΚΟΣ ο ΛΟΚΡΟΣ.

(**) χαμηλό ημέρας τα 3,25 ευρώ για τη μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ που σε διάστημα 52 εβδομάδων κυμαίνεται στα 4,74 ευρώ (8/1/2014) με 2,73 ευρώ (26/11/2013), με «μάζεμα» από «ισχυρά χέρια». Κατά την εκτίμησή μου, ένας από τους παίκτες της επόμενης ημέρας ο όμιλος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v