Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 10 2014

Η φωτιά που φουντώνει...

Δεν θα ασχοληθώ με τα της αγοράς μας ούτε και με όσα το εγχώριο πολιτικό σύστημα θεωρεί μείζονα (προφανώς για την προσωπική του επιβίωση), θα ασχοληθώ όμως με μία... λεπτομερειούλα που μεγεθύνεται ακριβώς δίπλα μας. Και μέχρι τα σημερινά φύλλα και τα χθεσινοβραδινά δελτία των 20.00, δεν χωρά στα πρωτοσέλιδα, ούτε στα πρώτα θέματα τους.

Πλέον οι νεκροί ξεπερνούν τους 30 στη γείτονα Τουρκία ενώ η πλευρά των Κούρδων αναφέρεται σε εμφύλια σύρραξη και όχι σε εξέγερση (σ.σ.: kurdishrevolution στα διάφορα διεθνή social media).

Ο «σταλινισμός» του Ερντογάν στο Κομπάνι θα γίνει μπούμερανγκ, εκτιμά ο David Gardner σε άρθρο του στους Financial Times σημειώνοντας πως «... η Άγκυρα όχι μόνο κάθεται και παρακολουθεί τη σφαγή των υπερασπιστών του Κομπάνι από το ISIS, αλλά και εμποδίζει άλλους που προσπαθούν να τους βοηθήσουν».

Το άρθρο αναπαράγεται από το infognomonpolitics.blogspot.gr (ίσως το μόνο μέσο που αναφέρεται και παραπέμπει στην ΠΗΓΗ, δλδ. τους FT - Euro2day.gr) με τον Σάββα Καλεντερίδη να έχει γνώση και άποψη επί του κουρδικού ζητήματος.

Αναλύσεις, αρθρογραφία, αναφορές-πηγές κ.λπ. ενδεικτικά στα defence-point.gr, mignatiou.com, e-dromos.gr αλλά και σε αρκετά ακόμη που ο καθένας μας μπορεί να έχει υπόψη του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v