Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2014

Τα Χριστούγεννα, o ΠτΔ και το... January effect

Τους αριθμούς και τα σενάρια της 29ης Δεκεμβρίου (*) παρουσιάζει και αναλύει ο Φίλιππος Πανταζής, με το εγχείρημα των 180 δύσκολο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Το γιατί και πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο ΧΑ, μετά το αποτέλεσμα και της δεύτερης ψηφοφορίας αποτιμώνται από τον Θανάση Σταυρόπουλο, στο σχετικό θέμα του. Στην ίδια συγκυρία, που σε άλλες αγορές διαδραματίζονται ιστορικές κινήσεις όπως ενδεικτικά η υπέρβαση για πρώτη φορά των 18.000 μονάδων για τον Dow Jones (με 0,36% στις 18.024 μον.).

Για το ΧΑ (και) η βραχυπρόθεσμη τάση θα εξαρτηθεί σχεδόν αποκλειστικά από το αποτέλεσμα της Δευτέρας και τις εξελίξεις που θα πυροδοτηθούν.

Στο πνεύμα των ημερών και με...χρηματιστηριακή «μέτρηση» ο φίλος Ψουξ έβλεπε στις 167-169 τη γραμμή αντίστασης για τον FTSE Προέδρου με σημαντική στήριξη στις 163-165.

Το Ημερολόγιο γνωστό για τις έγκυρες προβλέψεις του έχει επισημάνει ότι για τη διάσπαση της γραμμής 167-169 για το FTSE Προέδρου θα απαιτείτο πολύ περισσότερο χρήμα...

Αναμένεται αρχική συσσώρευση (προς αποφυγή πανικού και διατήρηση των ελπίδων). Και στη συνέχεια ραγδαία κατάρρευση του FTSE Προέδρου/ FTSE25.

Μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας και όσο η πλευρά Σαμαρά δεν αναλαμβάνει επιπλέον πρωτοβουλίες η αντίσταση για τον FTSE διαμορφώνεται στο καλύτερο ενδεχόμενο έως τις 175/6 ψήφους/βουλευτές.

Το τελευταίο 24ωρο έχει αυξηθεί κατακόρυφα το short στο ΣΜΕ Προέδρου και δραματικά το long Πρόωρων Εκλογών (με την...κλήρωση του Συμβολαίου την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου). Εάν μάλιστα έχει προλάβει να κατέβει με κόμμα και ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να ανοίξουν επιπλέον θέσεις.

Δεδομένης της καταστάσεως το January effect του 2015 φαίνεται να αναβάλλεται για το ΧΑ.

Xρόνια πολλά σε Χρήστους και Χριστίνες, με Υγεία και καλά Χριστούγεννα.

(*) Στο εορτολόγιο αναφέρεται η ημέρα Των Αγίων 14.000 νηπίων υπό Ηρώδου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v