Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2015

«Βολές» για... ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΑΓΟΡΕΣ: Από άλμα σε άλμα η Wall Street, εντυπωσιακό 3,36% στις 9.837 μονάδες για τον DAX σε προφανή προσπάθεια προεξόφλησης της αναμενόμενης κίνησης της ΕΚΤ να επισπεύσει την αγορά κρατικών τίτλων.

Χ.Α. - ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σταθερά χαμηλότερα των 90 μονάδων ο κλαδικός δείκτης, καθώς για τη μετοχή της ΕΤΕ σημειώθηκε ενδοσυνεδριακά «νέο ιστορικό ελάχιστο» στο 1,23 ευρώ. Ήρθε και το «τσεκούρι» της Goldman Sachs για τις τιμές-στόχους των τραπεζών. Μα καλά η G.S. δεν ήταν αυτή (και όχι μόνον) που υπερθεμάτιζε πρόσφατα σε τιμές σχεδόν 18% υψηλότερες των τρεχουσών;

ΔΕΗ: Υπέρβαροι οι πωλητές και εχθές στη μετοχή, την πρώτη από την τριάδα (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ) που λύθηκε καθοδικά με το που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την πρόθεσή του να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ. Κατά 41,09% έχει πέσει η... τάση σε διάστημα τριμήνου, αποτίμηση μετά βίας 1,10 δισ. ευρώ,

ΕΛΠΕ: Με το ζόρι δεν έχασε και σε «κλείσιμο» την αποτίμηση του 1 δισ. ευρώ, χαμηλό ημέρας στα 3,42 ευρώ.

CC HBC: Άλλη μία προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από το τελευταίο χαμηλό των 14,38 ευρώ. Διεθνώς ο αμερικανικός όμιλος TCCC προχωρά στην κατάργηση 1.600-1.800 θέσεων εργασίας - στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση των τελευταίων 15 ετών.

Στο εσωτερικό, όσον αφορά τη «δική» μας CC HBC, η Αλεξάνδρα Γκίτση αναφέρεται στην αντεπίθεση των ελληνικών ονομάτων.

ΟΠΑΠ: Άλλο ένα μείον σε κλείσιμο. Αρχική αντίδραση έως τα 8,49 ευρώ μετά το προχθεσινό χαμηλό στα 7,94 ευρώ και υποχώρηση στα 8,08 - κλείσιμο στα 8,10 ευρώ. Και παρά τη θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

ΟΤΕ: Έως τα 8,26 ευρώ η χθεσινή βουτιά για τη μετοχή, στα 8,44 ευρώ κλείσιμο, αλλά... δύσκολα φαίνεται να αποφεύγει το 7άρι μπροστά.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Σε... κενό αέρος εχθές, με ξάφνιασε δυσάρεστα. Μέσω Κύπρου η ανάπτυξη στην αγορά της Μέσης Ανατολής, σήμερα η απόφαση για τη Cyprus, να υποθέσω πως το χθεσινό μείον στα 6,40 ευρώ ήταν αρνητική προεξόφληση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέο χαμηλό στο 1,79 ευρώ, με τη μετοχή να μετρά απώλειες 42% το τελευταίο τρίμηνο. Άλλη μία μετοχή με εμφανή... τραύματα λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

JUMBO: Άπαξ και χαλάσει το... διάγραμμα, δύσκολα θα αποφύγει το 6άρι μπροστά. Για να δούμε τώρα στα δύσκολα (παρά τα σχετικώς ικανοποιητικά μεγέθη πρώτου 6μήνου).

EUROGROUP: Στις 18 του μήνα, πλην όμως ουδείς αναμένει κάτι ουσιαστικό για την Ελλάδα.

Έντεκα ημέρες μέχρι τις εκλογές και το καλό σενάριο θα ήταν η εβδομάδα να κλείνει προς τα «υψηλά» της (790), αλλά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v