Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2015

Βολές για... FT 25, τραπεζικό δείκτη, Πειραιώς

ΑΓΟΡΕΣ. Στα άκρα δείχνει να το πηγαίνει το Βερολίνο, με την Γερμανία να δείχνει πως μεθοδεύει την «καθυπόταξη» της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, ας μου επιτραπούν... δεύτερες σκέψεις, η γερμανική ελίτ έχει απαντήσει ήδη στο δίλημμα «σοσιαλδημοκρατίζοντες»... ΣΥΡΙΖΑ (και ενδεχομένως Podemos, τον Νοέμβριο, στην Ισπανία) ή FN και εμφαντικά αντιευρωπαϊκά κόμματα όπως λ.χ. της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία.

Και σας διαβεβαιώ, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τα γερμανικά ΜΜΕ, πως έχει επιλέξει. Δεν βλέπω πώς το Βερολίνο θα «κάψει» την Αθήνα, τη νέα κυβέρνηση ανοίγοντας έναν δεύτερο «ασκό του Αιόλου», όταν μετρά ήδη ζημίες από τον... ουκρανικό ασκό.

ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ. Λιγοστοί ήταν αυτοί που περίμεναν κάτι θεαματικό, οριστικό στο σημερινό έκτακτο Eurogroup. Τουλάχιστον μέχρι τις 14.00 της χθεσινής συνεδρίασης. Γιατί μετά και με αφορμή διαρροές και δημοσιεύματα (γερμανικού Μέσου) ανέτρεψαν άρδην το σκηνικό και εξέθεσαν σημαντικό μέρος της αγοράς σε μία υπεραπόδοση που θα πρέπει να καλυφθεί στο αυστηρό όριο του Τ+2.

Δεδομένου ότι το τακτικό Eurogroup είναι την Δευτέρα, άρα μας ενδιαφέρει η συνεδρίαση της Τρίτης 17/2, υπάρχει όντως ένα πρόβλημα. Έκθεση που αποτυπώθηκε και στην αγορά μετοχών και στα Παράγωγα.

FT 25. Η διάσπαση των 235 μονάδων διευκόλυνε την προσέγγιση των 241 που έδωσε και ισχυρό βραχυπρόθεσμο long σήμα, που «παγίδεψε» αρκετούς έως τις 245 μονάδες. Όλο αυτό το premium θα πρέπει να καλυφθεί σήμερα με το μικρότερο δυνατό κόστος.

ΤΡ.Δ. Ακραία η αντίδραση του Τραπεζικού Δείκτη με 15,81%, μία μέρα μετά το -9,81% της Δευτέρας.

Η του... βάθους ή του... ύψους, μόνο που σήμερα θα πρέπει να καλυφθούν τεχνικά κενά μέχρι τις 605 μονάδες του κλαδικού δείκτη.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Σχηματισμός «διπλού πυθμένα» εν όψει...

...θα επανέλθουμε άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v