Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2015

Βολές για... Εθνική, Alpha Bank

DAX. Διστακτικό ανοδικό άνοιγμα, με τον δείκτη προς τις 10.680 μονάδες.

Deutsche Bank. Ο γερμανικός όμιλος θεωρεί πιθανά σημεία σύγκλισης Βερολίνου - Αθήνας μία χρονική επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ένα αναπροσαρμοσμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων σε άμεση συνάρτηση με την πορεία του ΑΕΠ και (το σημαντικότερο, κατά την εκτίμησή μας), έναν χαμηλότερο στόχο για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος.

Στο θέμα της Ελενας Λάσκαρη για την πρόταση της ελληνικής πλευράς στο Eurogroup διαβάζω για τον αναπροσδιορισμό του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, με αρχή από φέτος. Η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ για το 2015, θεωρώντας ότι αυτά τα επίπεδα είναι εξωφρενικά και εκτός πραγματικότητας. Ο πήχης, το ανώτατο ύψος του, μπαίνει για φέτος στο 1,5% του ΑΕΠ, όπως συνέβη και το 2014.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τις αγορές η τρίτη πρόταση Βαρουφάκη που σχετίζει το θέμα του χρέους με ένα μενού από swaps.

Κρατώ και την από 5/2 ψήφο εμπιστοσύνης της Deutsche Bank στις ελληνικές τράπεζες, καθώς έβλεπε αξία παρά την πολιτική αβεβαιότητα.

Αυξημένες συναλλαγές για ΕΤΕ και Alpha Bank εχθές στη Wall Street.

Moody's. Όπως σημείωνε ένας φίλος η Moody's αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες στις 1.350 μονάδες και τις υποβάθμισε εχθές με τον Γ.Δ. στις 750. Εξαιρετικά...

FT 25. Στις 227 μονάδες «παίζεται» η τάση, σημειώναμε στη χθεσινή ανάρτησή μας. Από τις 227 μονάδες οι πρώτες εντολές στα ΣΜΕ του δείκτη, με ενθαρρυντικό premium.

Το ανοδικό άνοιγμα του Χ.Α. ώθησε ψηλότερα και τον DAX. Αυτό είναι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v