Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2015

«Βολές» για... Εθνική, Jumbo, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, Viochalco

ΑΓΟΡΕΣ. Σε στάση αναμονής από Φρανκφούρτη και Παρίσι μέχρι Μιλάνο και Μαδρίτη. Από τις 10.752 μονάδες ξεκίνησε νωρίτερα η συνεδρίαση για τον DAX και από τις 4.680 για τον CAC 40.

ADR ΕΤΕ. Χρήσιμη η παρατήρηση (του φίλου sot ark, από τους Ημερολογίτες) για το ADR της ΕΤΕ στην Νέα Υόρκη. Από το -11% (μάζεμα στο -3%) και προσυνεδριακά στο +10%.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ. Δεύτερος γύρος σήμερα για διαπραγματεύσεις και πιθανή εξεύρεση περισσότερων κοινών σημείων μεταξύ δανειστών - Αθηνών σε πρωθυπουργικό επίπεδο;

ΒΕΤ. Στοιχηματισμός για τις πιθανότητες ενός... Grexit. Μα φυσικά από αγγλική εταιρεία..., με τα διάφορα πονταρίσματα να μην είναι και τόσο ευοίωνα για την ελληνική περίπτωση. Για bets πρόκειται, ωστόσο.

JUMBO. Σήμα «εξόδου» για την ΜΠΕΛΑ μετά το χθεσινό αρνητικότατο -11,19% στα 9,13 ευρώ. Με συναλλαγές 2 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛ. Κράτησε τα 5,80 ευρώ με συναλλαγές 529.505 ευρώ, αφορμής δοθείσης θα δοκιμάσει την υπέρβαση της αντίστασης των 6,20 ευρώ.

ΟΤΕ. Σημαντικές αγορές και στηρίξεις από τα 7,45 ευρώ. Εάν... φύγει χαμηλότερα των 7,25 ευρώ... μπλεχτήκαν οι γραμμές, που λένε.

FT Mid. Για ακόμη μία συνεδρίαση ευχάριστη/θετική διαφοροποίηση για Ικτίνο και Πλαστικά Θράκης. Στο 1,16 και στο 1,23 ευρώ με καλά διαγράμματα.

MSCI. Δεν φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις ούτε ως προς την στάθμιση των 10+5 μετοχών που παραμένουν στους δύο δείκτες.

VIOHALCO. Συνεχίζεται η προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του ομίλου (και) χρηματιστηριακά. Η μετοχή «μετρά» ήδη απόδοση 47,31% από την αρχή του έτους. Και αποτιμάται στα 546,5 εκατ. ευρώ.

CNBC. Τι μετέδιδε το CNBC λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης:

- Επετεύχθη καταρχήν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης
- Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο Eurogroup της Δευτέρας 16/2
- Παρατείνεται το υφιστάμενο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δηλώνουν διπλωματικές πηγές των Βρυξελλών. Ράλι για το ευρώ, μετά την έντονη φημολογία περί κατ' αρχήν συμφωνίας για την Ελλάδα.

Τεράστια τα... πονταρίσματα σε όλες τις αγορές, διεθνώς με... «μοχλευτή» την «ελληνική κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v