Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2015

Βολές για... Viohalco, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ

ΔΙΛΗΜΜΑ. Το άρθρο του Εvans Pritchard είναι -κατά την ταπεινή εκτίμησή μου- σχεδόν... όλα τα λεφτά. Αλήθεια στο «κρυφό όπλο» του Target 2, έχει αναφερθεί έστω ένας από τους όψιμους επικριτές της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Βέβαια, σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και ο Paul Krugman, ο οποίος στην πυκνότατη αρθρογραφία του προειδοποιεί για τις παράπλευρες συνέπειες. Τι θέλει να πει ο αγγλοσαξωνικός παράγοντας, ρωτούσαμε εχθές στον Εκηβόλο. Τελευταία παρέμβαση από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, με σαφή προειδοποίηση προς την Αθήνα (για τον κίνδυνο πρόκλησης άμεσα μεγάλων δυσκολιών), αλλά και προς την Ε.Ε., δηλαδή το Βερολίνο, πως ένα αδιέξοδο θα έπληττε και την Ευρώπη.

Αίσθηση μου είναι πως το Βερολίνο «πέφτει» στην παγίδα των ΗΠΑ. Ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ «δείχνουν» τα διαγράμματα, και οι εξελίξεις από την ανατολική Ουκρανία εξακολουθούν να μην διευκολύνουν τα γερμανικά συμφέροντα.

Χ.Α. Αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη οι 870-880 και στήριξη οι 835 μονάδες.

FT 25. Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη το stop μας είναι στις 259 μονάδες, κοντινές στηρίξεις στις 248 και στις 245 μονάδες.

VIOHALCO. Έχει αλλάξει συμπεριφορά προς το καλύτερο, τόσο η μετοχή της Viohalco όσο και της ΣΙΔΕΝΟΡ και των θυγατρικών. Εμφανής η προσπάθεια από τα χαμηλά της 29ης/12 να βελτιωθεί (και) η αποτίμηση του ομίλου.

Θυμίζω στα τέλη Δεκεμβρίου η τιμή της μετοχής είχε υποχωρήσει στο χαμηλό του 1,60 ευρώ. Με την τρέχουσα τιμή των 3,54 ευρώ, η χρηματιστηριακή αξία της Viohalco διαμορφώνεται στα 706,14 εκατ. ευρώ. Μεταβίβαση μετοχών/υψηλής κυριότητας από τον «πατριάρχη» Νικόλαο Στασινόπουλο στους υιούς Μιχαήλ και Ιπποκράτη-Ιωάννη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Γνωστή η θέση μας (και) για τον όμιλο Μυτιληναίου-ΜΕΤΚΑ. Στα 6,42 και στα 9,60 ευρώ αντίστοιχα. Με απόδοση 38,36% από την αρχή του έτους ο Μυτιληναίος και αποτίμηση 750,6 εκατ. ευρώ. Με απόδοση 13,61% η ΜΕΤΚΑ, που αποτιμάται στα 498,7 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ. Κινητικότατη, στα 6,15 ευρώ με υψηλή ημέρας τα 6,36 ευρώ. Εάν υπερβεί την αντίσταση των 6,40 ευρώ...

ΣτΕ. «Πράσινο φως» στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Εάν υπερβεί τα 2,35-2,38 ευρώ...

ΕΛΠΕ. «Ισχυρά χέρια» στη μετοχή από τα χαμηλά των 3,41 ευρώ της 17ης Ιανουαρίου.

ΚΕΦ./ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη η αποτίμηση του Χ.Α. φθάνει στο περίπου 28% του ΑΕΠ. Έχει δρόμο ακόμη...

ΤΗΕ TRADER'S DIARY. Σημείωνε ο Βασίλης Μαρκάκης πως μόνο τυχαία νούμερα δεν ήταν το ενδοσυνεδριακό χαμηλό και υψηλό της Τρίτης. Η υπέρβαση των 865 μονάδων θα βελτιώσει την τεχνική εικόνα καθώς θα ανοίξει ο δρόμος προς τις 965 μονάδες. Αντίθετα, θα την επιδείνωνε η παραβίαση των 818 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v