Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2015

Βολές για... ΟΤΕ, CC HBC, ΜΥΤΙΛ, Viohalco, ΕΛΠΕ, ΣΩΛΚ

ΑΓΟΡΕΣ. Ενδιαφέρον όσο και... περίεργο πως παρά τα όσα διαδραματίζονται με αφορμή την ελληνική περίπτωση, οι DJIA, S&P και DAX διατηρούνται στις περιοχές των ιστορικών υψηλών τους.

DAX. Μάλιστα για τον DAX σημειώθηκε εχθές στις 11.022,26 μονάδες νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό όλων των εποχών. Καταδεικνύοντας πανηγυρικά ποιός είναι το... αφεντικό της (υποτίθεται) ενιαίας Ευρώπης.

Γ.Δ. Ενθαρρυντική ένδειξη το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 840 μονάδων. Συναλλαγές 267,2 εκατ. ευρώ που παραπέμπουν και σε διανομή χαρτιών/θέσεων αλλά και σε εγκλωβισμό όσων αγόραζαν στη διάρκεια της αντίδρασης προς τις 883,87 μονάδες.

FT 25. Υπερέβη μεν ενδοσυνεδριακά τις 258 μονάδες -που σημειώναμε και εχθές- με κίνηση έως τις 264,38, αλλά έκλεισε χαμηλότερα στις 254,07 μονάδων. Οι περισσότερες συναλλαγές, είναι κοινό μυστικό, πως πραγματοποιούνται μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων πώλησης-αγοράς.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τηρούνται τα όρια, άνω και κάτω του εύρους διακύμανσης. Εκτός εάν έρθουν τα πάνω-κάτω, όπως στην κυριολεξία συνέβη εχθές στο διάστημα 14.12-14.24 με το γύρισμα από τις 264 στις 246 μονάδες.

Εγκλωβισμός για αρκετούς στα ΣΜΕ του δείκτη, κυρίως όσοι δεν πρόλαβαν να αλλάξουν/γυρίσουν τις θέσεις τους. Έχει ενδιαφέρον η τακτική, που θα ακολουθήσουν σήμερα οι εγκλωβισμένοι του χθεσινού γυρίσματος.

ΟΤΕ. Εμφαντική συνεδρίαση. Με τεράστιες συναλλαγές, πληθώρα πακέτων κράτησε τα πολύ σημαντικά 7,45 ευρώ και σε κλείσιμο. Εάν πωλητής είναι όντως το Capital, όπως φημολογήθηκε εχθές, ζητούμενος είναι ο αγοραστής (ή οι αγοραστές).

Διακριτική η παρουσία της Deutsche Telekom, που δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα πάει φέτος για μέρισμα ή όχι.

CC HBC. Δεν ήταν άσχημα τα αποτελέσματα σε επίπεδο ομίλου. Σε σημαντικές αγορές κρατά και βελτιώνει μερίδια. Με 5,74 δισ. ευρώ ο όμιλος είναι πρώτος σε αποτίμηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Εύρος διακύμανσης 6,19-6,62 ευρώ και τελική τιμή στα 6,40 ευρώ. Μου αρκεί που επιβεβαιώθηκαν τα 6,20 ευρώ.

VIOHALCO. Συνεχίζει απτόητη η μητρική και ο όμιλος. Απόδοση 97,31% από την αρχή του έτους, ενόσω συνεχίζεται η μεταβίβαση της υψηλής κυριότητας από τον πατριάρχη Νικόλαο Στασινόπουλο στους υιούς Μιχαήλ και Ιπποκράτη-Ιωάννη. Ισχύει ότι γράφουμε τις τελευταίες ημέρες, ότι αναφέραμε και εχθές.

VIVARTIA. Μεγάλος διοικητικός ανασχηματισμός, ενδιαφέρων...

ΕΛΠΕ. Έως τα 4,37 και κλείσιμο στα 4,26 ευρώ. Εάν υπερβεί, όπως επιχειρείται, τα 4,50 ευρώ θα έχει πρόσθετο ενδιαφέρον.

ΙΝΤΚΑ. Έως το 0,465 και κλείσιμο στο 0,457 ευρώ. Εάν υπερβεί το 0,49 ευρώ...

ΣΩΛΚ. Από το 0,75 (στις 29/12) αθόρυβα έως το 1,30 ευρώ. Καλά βγαίνει, με απόδοση 59,20% από την αρχή του έτους.

ΠΛΑΙΣΙΟ, ΠΛΑ.ΘΡΑ., ΕΥΑΘ, ΕΛΤΕΧ-ΑΝΕΜΟΣ, ΙΝΛΟΤ, AUTOHELLAS, FOURLIS μερικά από τα χαρτιά του μεσαίου χώρου που δικαιώνουν όσους τα εμπιστεύονται από την αρχή του έτους. Με σαφώς μικρότερη έκθεση σε ξένα χαρτοφυλάκια και πιο ελεγχόμενη διασπορά κάνουν τη θετική διαφορά, τουλάχιστον στο πρώτο 2μηνο του 2015. Σημαντικό από κάθε άποψη.

BLOOMBERG. Οι επενδυτές δεν βλέπουν Grexit. Μικρή η πιθανότητα για χρεοκοπία.
Σύμφωνοι, ωστόσο για έναν βραχυπρόθεσμο παίκτη που κινείται υπό τη πίεση του Τ+2 έχει διαφορά εάν το Βερολίνο συναινέσει σήμερα ή θα τραβήξει κι άλλο το σχοινί/θηλειά μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου. Με την... εκκρεμότητα από Δευτέρα 2 Μαρτίου να είναι ένα θέμα.

Ν/Σ. Απόλυτα κατανοητή και αναμενόμενη η κίνηση της κυβέρνησης να μεταθέσει για την επόμενη (;) εβδομάδα την ψήφιση 1-2 νομοσχεδίων. Το ερώτημα είναι εάν θα ψηφιστούν, έστω την επόμενη εβδομάδα, κατά πως φαίνεται θα είναι ίσως τα μόνα απ' όσα θα μπορέσει να προωθήσει/υλοποιήσει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι politically correct (sic) το να αναφέρεται κάποιος σε Vierte Reich, πως και καλά προσβάλλει τα ήθη και τα έθιμα, μην τρελαθούμε κι εντελώς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v