Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2015

Βολές για Fourlis, ΟΤΕ, Viohalco, Εθνική, ΜΕΤΚΑ

Fourlis. Ανακοινώνει αποτελέσματα, με τη μετοχή να έχει υποχωρήσει έως τα 3,27 ευρώ. Χαμηλό 52 εβδομάδων τα 2,73 ευρώ (2/2/2015), υψηλό τα 6,01 ευρώ από τις 5 Μαρτίου του 2014.

ΟΤΕ. Ανακοινώνει αποτελέσματα μεθαύριο Πέμπτη, πριν από τη συνεδρίαση. Στην αγορά έχει προεξοφληθεί η διανομή μερίσματος, με κυριότερο ωφελημένο τον βασικό μέτοχο Deutsche Telekom αλλά και το ελληνικό Δημόσιο (με το περίπου 10%). Στα 11 ευρώ τον βλέπει η Morgan Stanley με σύσταση για απόδοση καλύτερη της αγοράς.

Viohalco. Μηνιαία απόδοση 80,85% και 103,23% από την αρχή του έτους. Συνεχίζεται η μεταβίβαση θέσεων από τον Νικόλαο Στασινόπουλο στους δύο υιούς, με την αποτίμηση να έχει εμφανώς βελτιωθεί στα 754 εκατ. ευρώ.

ΕΤΕ. Κόπηκε ο Γ. Μιχελής, κατ' αρχήν έγκριση για την Λ. Κατσέλη η οποία όμως θα πρέπει να περιμένει τον ορισμό CEO. Διαβάζοντας τη σχετική ανακοίνωση λύνονται και οι τελευταίες απορίες που θα μπορούσε να έχει κάποιος.

ΜΕΤΚΑ. Στα 488 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της ΜΕΤΚΑ, στο 11,24% η απόδοση από την αρχή του έτους. Βραχυπρόθεσμο σήμα αγοράς/long εάν υπερβεί τα 9,50 ευρώ.

FT 25. Το ότι κράτησε τις σημαντικές 246 μονάδες στη διόρθωση της Παρασκευής ήταν ενθαρρυντικό. Προσοχή χρειάζονται οι 280-290, ενώ κύρια βραχυπρόθεσμη αντίσταση στις 307 μονάδες.

ΤτΕ. Την Πέμπτη το πρωί η τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων -πολλών- ετών.

Θα εγκριθεί και το μέρισμα 0,6720 ευρώ/μετοχή με το ελληνικό Δημόσιο να έχει λαμβάνειν ανάσες από τα μερίσματα της ΤτΕ αλλά και άλλων φορέων και οργανισμών όπου διατηρεί μετοχική θέση. Τα συνολικά έσοδα υπολογίζονται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v