Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2015

Η Ελλάδα και το κλίμα στη Γερμανία

Οι Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ προετοίμασαν το πεδίο για το επιθυμητό ελληνικό αίτημα βοήθειας.

Ο Βαρουφάκης δεν είναι πλέον μόνος απέναντι σε όλους, γράφει η Die Zeit. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα (*) η πορεία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι πλέον μοναχική. Επίσης προσθέτει ότι αντιστράφηκαν τα μέτωπα, μετά το χθεσινό όχι του Βερολίνου στο ελληνικό αίτημα.

Πρόκειται, κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, για ό,τι πιο θετικό για τα ελληνικά συμφέροντα έχει γραφτεί στον γερμανόφωνο τύπο, τις τελευταίες ημέρες. Εάν μάλιστα το θεωρήσουμε ενδεικτικό ενός κλίματος που διαμορφώνεται σε κάποιο κομμάτι της ελίτ της Γερμανίας, ίσως η Αθήνα βρίσκει απρόσμενα στηρίξεις στην προσπάθειά της.

(*) Η εφημερίδα Die Zeit (Χρόνος) είναι η σημαντικότερη εφημερίδα της Γερμανίας. Κυκλοφορεί από το 1946 και εδρεύει στο Αμβούργο. Θεωρείται πολιτικά φιλελεύθερη (ας πούμε κάτι σαν την παλιά Καθημερινή της Ελένης Βλάχου), διαβάζεται από ακαδημαϊκούς και ένα κεντρώο ελίτ κοινό. Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη, με μέση κυκλοφορία 500.000 φύλλα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εκδότης διετέλεσε και ο Χέλμουτ Σμιτ (σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, καγκελάριος 1974-1982).

σ.σ. για να έχουμε μία τάξη μεγέθους η λαϊκίστικη Bild, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, έχει μ.ο. κυκλοφορίας 3.000.000 φύλλα (στοιχεία 2011)

Στο φύλλο του ΜΕΤΟΧΟΥ, που κυκλοφορεί σήμερα, δημοσιεύεται θέμα με αφορμή τις εκλογές στο Αμβούργο, όπου καταγράφηκαν συστημικές ανατροπές για τα γερμανικά δεδομένα. Εξελίξεις σε τοπικό μεν επίπεδο, που ωστόσο αφορούν άμεσα και την ελληνική υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v