Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2015

Βολές για... ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Grivalia, Frigoglass

Ε.Ε. Η Ιρλανδία προετοιμάζεται για... Brexit, με το Δουβλίνο να συγκροτεί νέα ειδική μονάδα, για... Grexit και... Grexident γράφει ο νουνεχής W. Munchau (Financial Times), με... Grexit απειλεί ο W. Scheuble. Ομολογουμένως μία... ωραία ατμόσφαιρα, διαπερνά την «νέα Ευρώπη».

VIDEOS. Ήταν το... κλήμα, προκύπτει και θέμα με videos με το... μεσαίο δάκτυλο. Εάν ζούσε ο Αριστοφάνης θα είχε να γράφει για αμέτρητες κωμωδίες.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ. Ενδεχομένως διαφωτιστικά όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ. Με μία δεύτερη ανάγνωση ακυρώνονται τα όποια... σενάρια για... δημοψηφίσματα αλλά και διαφαίνεται η πρόθεση του πρωθυπουργού για έναν έντιμο συμβιβασμό στο τέλος της διαδικασίας. Το αν θα είναι ένα μετονομασμένο Μνημόνιο 3, ποσώς ενδιαφέρει τις «αγορές» και το βραχυπρόθεσμο χρήμα που θεωρεί ότι το «ελληνικό στοίχημα» είναι από τα πιο hot για το 2015. Ή του ύψους ή του βάθους, βέβαια.

ΕΝΤΟΚΑ. Άλλη μία έκδοση μεσοβδόμαδα. Οι ιδιώτες δεν... παίζουν, τα ταμεία κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν, οι τράπεζες στα όρια τους. Ακόμη και αν αυξηθεί το όριο για την έκδοση εντόκων γραμματίων, περισσότερο σαν... ασπιρίνη στον βαρέως ασθενούντα θα είναι παρά κάτι δραστικό. Μόνο στην περίπτωση οριστικής, ρηξικέλευθης λύσης (και) το Χ.Α. θα πάρει βαθιές ανάσες.

Δ.ΤΡ. Στις 562,08 με το χαμηλό 28ετίας στις 532,20 μονάδες. Και σκεφτείτε πως ο δείκτης έχει κάνει... split. Στις 56,2 μονάδες τα επίπεδα του σύμφωνα με την προηγούμενη «μέτρηση». Στα χαμηλά του Χ.Α., αρχές Ιουνίου 2012, ο κλαδικός δείκτης ήταν στις 158,8 μονάδες. Πρακτικά τα «ιστορικά χαμηλά» για τον Τραπεζικό Δείκτη καταγράφονται στη συνέχεια και αφού έχουν γίνει δύο ευρύτατοι γύροι αυξήσεων κεφαλαίου το 2013 και το 2014. Με την συνολική -τρέχουσα- αποτίμηση σχεδόν στο σύνολο των κεφαλαίων που αντλήθηκαν την άνοιξη-καλοκαίρι του 2014.

Είναι προφανές πως σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον τα NPL's θα επιβαρύνονται με...γεωμετρικό ρυθμό.

ΕΧΑΕ. Συνεδρίαση ΕΧΑΕ η σημερινή, μείωση στόχου από Euroxx στα 6,50 από 7 ευρώ, στα 22,2 εκατ. ευρώ προβλέπει τα κέρδη η IBG, που εκτιμά ότι ο όμιλος θα διανείμει υψηλό μέρισμα μέχρι το 2017.

FT 25. ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ με μικρά κέρδη και Grivalia σταθερή οι 2+1 διασωθέντες της Παρασκευής.

Συγκριτικά καλύτερη η εικόνα στον FT Mid, με την Frigo να δικαιώνει (και) τη στήλη με το 3,03% στο 1,70 ευρώ της Παρασκευής.Αλλά και με ΟΛΘ, Autohellas να ενισχύονται και τις MLS, J&P ΑΒΑΞ, Ικτίνο σταθερούς. Άδειασμα θεσμικού σε Άνεμος, Fourlis, Intralot. Άτσαλο, πολύ άτσαλο και εσπευσμένο.

Γ.Δ. Σύμφωνα με τον έγκυρο Μάκη Βελλιανίτη η μοναδική στήριξη που απέμεινε για τον Γ.Δ. είναι αυτή των 759 μονάδων. Όπως εξηγεί πρόκειται για την περιοχή της κατά 78,6% διόρθωσης της ανόδου από τις 709 έως τις 946 μονάδες. Την Παρασκευή καταγράφηκε το πρώτο «κλείσιμο» χαμηλότερα του κάτω ορίου των λωρίδων Bollinger, σήμα που δικαιολογεί μία μικρή αντίδραση του Γ.Δ. Η τυχόν καθοδική διάσπαση των 759 θα οδηγήσει τον δείκτη προς τις 709 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v