Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2015

Πώς διαμορφώνεται η μεσοπρόθεσμη εικόνα του DAX

Στα επίπεδα των 11.660 μονάδων επανέρχεται ο DAX 30, μετά και τη σημερινή αρχική ανοδική κίνηση του γερμανικού χρηματιστηρίου.

Ωστόσο στο σχετικό διάγραμμα του 30άρη δείκτη (όπως το... μετρά η ομάδα ανάλυσης της eZMarket) αποτυπώνεται ο τεχνικός δείκτης (eZIn), που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσκαιρης οπισθοχώρησης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Ομως η μεσοπρόθεσμη εικόνα του παραμένει ανοδική, με δυναμική επαναφοράς προς τα ιστορικά υψηλά των 12.390,75 μονάδων.

Στον χρηματιστηριακό δείκτη αποτυπώνεται το μακροπρόθεσμο όφελος, που αποκομίζει εδώ και χρόνια η Γερμανία.

Συγκεκριμένα η Γερμανία είναι ο αδιαμφισβήτητος κερδισμένος της 10ετίας στην Ευρώπη. Επωφελήθηκε από την ευρωπαική κρίση, λειτούργησε ως επενδυτικό καταφύγιο με την αξία της ως χώρα (δουλεύοντας πάνω σε συστημικές μεταρρυθμίσεις) πετυχαίνοντας να προσελκύσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 500 δις ευρώ (σε ρευστότητα/καταθέσεις).

Η αλήθεια είναι, πως η Γερμανία ουδέποτε δανειζόταν φθηνότερα (η απόδοση του 10Υ bund αδιάψευστος μάρτυς), στο τραπεζικό σύστημα της χώρας εισρέει σταθερά ρευστότητα/καταθέσεις από τον...ευρώ Νότο, και όχι μόνο.

Εχει ενδιαφέρον, πως η σχέση εισροών στις γερμανικές/γαλλικές τράπεζες (από τις υπόλοιπες χώρες, Ιταλία, Ισπανία) διαμορφώνεται στο 4/1 με ό,τι αυτό συνεπάγεται συν τω χρόνω και για το γαλλικό σύστημα/οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v