Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2015

Die Stunde Null...(*)

Η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε ομόφωνα σε συμφωνία και όπως αναφέρεται (μεταξύ άλλων) προχωρά και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με στόχο έσοδα έως 50 δισ. ευρώ.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό θέμα του Euro2day.gr με τα έσοδά του θα καλυφθεί (και) η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Διαβάζω (μεταξύ πολλών άλλων) στο σχετικό θέμα για την Σύνοδο Κορυφής.

Ομως... όποιος γνωρίζει ελάχιστα τον γερμανικό τρόπο σκέψης, μέθοδο πολιτικής, και παρακολουθεί στοιχειωδώς τις εξελίξεις από το 2010-2011 δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται διόλου.

Προδιαγεγραμμένη η μεθόδευση (και "εγκληματική η αβελτηρία -επιεικώς- όλων των κυβερνήσεων/πολιτικών/εγχώριων συστημάτων...), νομοτελειακή η συνέπεια και αδυσώπητη/ζοφώδης η συνέχεια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 σε άρθρο μας στην "Ελευθεροτυπία" (3/9/2011) κάναμε λόγο για την "Ελλάδα, η πρώτη γερμανική αποικία στην Δ. Ευρώπη" για να ακολουθήσει λίγες εβδομάδες αργότερα (9/10) η αναφορά, πως "Οι γερμανοί ζητούν γην και ύδωρ για...ψίχουλα επενδύσεων" (πάλι από τις σελίδες της Ε).

Περιποιεί τιμή η φιλοξενία από τις στήλες του Euro2day.gr και τις σελίδες του ΜΕΤΟΧΟΥ για την ευκαιρία να επιμείνουμε στο θέμα, με ενδεικτικές τις αναρτήσεις "Ωριμάζει η ιδέα των ΕΟΖ" 4/7/2012, "Σφίγγει ο κλοιός της...αξιοποίησης πλούτου" 26/10/2012 και " Αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός των δανειστών".

Η περίσταση, μας επιτρέπει να αναφερθούμε στη...συνέχεια, για τον επιμέρους σχεδιασμό μέσω ΤΑΙΠΕΔ και KfW (κρατήστε το στα υπόψη).

Από τις σελίδες της Ε, για την KfW το μακρύ οικονομικό χέρι του Βερολίνου (στις 21/7/2013), για το "Βερολίνο, που θέλει να ελέγχουν ξένοι το ΤΑΙΠΕΔ" (19/8/2013) και στα...λοίσθια της εφημερίδας το "Σχέδιο για... ΤΑΙΠΕΔ Λουξεμβούργου" (30/8/2013) με τον εξαίρετο συνάδελφο Αλέξανδρο Κλώσσα.

σ.σ. ένα θερμό ευχαριστώ στους για χρόνια συναδέλφους μου (και εσαεί φίλους μου) Νάντια Βασιλειάδου, Χρήστο Ζέρβα, Γιώργο Κιούση, Ολυμπία Λιάτσου, Ανδρέα Μπέτση, Αργυρώ Μώρου αλλά και τους Δημήτρη Τζάθα, Βάνα Φωτοπούλου, Δημήτρη Χριστοφιδέλλη, Ιπποκράτη Ναυρίδη και Σάββα Ξανθόπουλο, οι οποίοι έχουν στήσει το μαχητικό δημοσιογραφικό/ειδησεογραφικό presspublica.gr.

(*) Die Stunde null und nihil zeit...αναφερόμενοι στην ώρα μηδέν, στον χρόνο τίποτα "μη παρέκει", οι Γερμανοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v