Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2016

Μετριόφρων «ταύρος» για την αγορά...

Οριακή η διακύμανση για τον ΓΔ, στην αρχή της συνεδρίασης, σε στενό εύρος.

Με άνω όριο στις 650,79 μονάδες (σχεδόν με το άνοιγμα...) και διολίσθηση στη συνέχεια προς τις 645, λόγω πιέσεων σε Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

Οπως "μετρά" ο Βασίλης Μαρκάκης, ένα ακόμα σημαντικό θετικό τεχνικό γεγονός έλαβε χώρα κατά την εβδομάδα που μας πέρασε. Για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, ο μήνας Μάιος έκλεισε υψηλότερα του εκθ. ΜΚΟ των τριών τελευταίων μηνιαίων υψηλών (κίτρινο βέλος). Αποτελεί μία ακόμα ένδειξη αναστροφής της μεσοπρόθεσμης τάσης, με σημαντικότερη όλων την τμήση του εκθ. ΜΚΟ 10 από τον RSI (πράσινο βέλος).

Στο σχετικό διάγραμμα απεικονίζεται ακριβώς αυτή η τάση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόμενες προκλήσεις για τον ΓΔ είναι η υπέρβαση του εκθ. ΜΚΟ των τελευταίων 9-10 μηνιαίων υψηλών (διπλή κόκκινη καμπύλη γραμμή), που διέρχεται από τις 665-675 μον. και στη συνέχεια η υπέρβαση των 731 μον.

Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να αποκλείσουμε με σχετική ασφάλεια το ενδεχόμενο καταγραφής στο μέλλον νέου ιστορικού χαμηλού, σενάριο που για να αποφευχθεί πρέπει απαραίτητα οι όποιες διορθώσεις να τερματίζουν στον εκθ. ΜΚΟ των τελευταίων 9-10 μηνιαίων χαμηλών (διπλή πράσινη καμπύλη γραμμή), ή έστω στην εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική στήριξη των 562 μον.

Κατά τις επόμενες εβδομάδες (ίσως και μήνες), οι πιθανότητες συσσώρευσης του δείκτη μεταξύ των προαναφερόμενων στηρίξεων και αντιστάσεων (δηλ. μεταξύ της διπλής κόκκινης και διπλής πράσινης καμπύλης γραμμής) είναι πολύ μεγάλες.

(*) Modestly bullish... ο πρωτότυπος τίτλος.
Για να δούμε, με τη σημερινή και τις αμέσως επόμενες 2-3 συνεδριάσεις να απαιτούν αυξημένη προσοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v