Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2016

Τι «παίζει» τώρα για τον Γενικό Δείκτη

Γ.Δ. (Ημερήσιο) Η διευθέτηση και των τελευταίων προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το καλό διεθνές κλίμα επέδρασαν καταλυτικά στον Γεν. Δείκτη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να διασωθούν την τελευταία στιγμή οι κρίσιμες στηρίξεις αλλά στις δημοπρασίες να επιτευχθεί και το υψηλότερο κλείσιμο των τελευταίων επτά μηνών, αναφέρει ο Βασίλης Μαρκάκης.

Η υπέρβαση των 650 μον. άνοιξε διάπλατα τις πόρτες προς τις επόμενες αντιστάσεις των 665 και 672 μον., όπου είναι εξαιρετικά πιθανό να εκδηλωθούν μαζικές ρευστοποιήσεις προς κατοχύρωση κερδών.

Γ.Δ. (Μηνιαίο) Από την προαναφερόμενη ζώνη αντίστασης των 665-672 μον. διέρχεται και η αντίσταση του συστήματός μας στο μηνιαίο γράφημα, γεγονός που δυσχεραίνει το εγχείρημα της υπέρβασής της με την πρώτη προσπάθεια.

Γ.Δ. ( Εβδομαδιαίο) Η υπέρβαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης W.F.2 στο εβδομαδιαίο γράφημα αποτελεί μία ακόμα θετική εξέλιξη, όμως θα μπορέσουμε να την αξιολογήσουμε με σχετική ασφάλεια μόνο στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. 

FTSE25 : Σε αντίθεση με τον Γεν. Δείκτη, το διαγραμματικό τοπίο του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης δεν είναι εξίσου ειδυλλιακό. Ο δείκτης FTSE25 υπολείπεται σημαντικά από την τοπική κορυφή των 187 μον. Είναι αρκετά πιθανή η επαναπροσέγγισή της, όμως φαντάζει δύσκολη η υπέρβασή της, λόγω της έκδηλης κόπωσης των μετοχών που τον απαρτίζουν.

Ενδεχόμενη πτωτική λύση του σχηματισμού που απεικονίζεται στο γράφημα θα σηματοδοτήσει την απαρχή αξιόλογης διόρθωσης, ίσως και μέχρι τις 157 μον. Η γραμμή του λαιμού του, που διέρχεται περίπου από τις 173 μον., αποτελεί αξιόπιστο stop long και πρέπει να τύχει του ανάλογου σεβασμού.

Τον ανάλογο σεβασμό πρέπει να επιδείξουν και οι short, σε ενδεχόμενη έγκυρη υπέρβαση των 187 μον.

Και οι μεν και οι δε, οφείλουν να γνωρίζουν ότι ενδέχεται ο δείκτης να διακυμαίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα μέσα στα όρια του σχηματισμού προτού λυθεί, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία αλλά και οι αποφάσεις της FED αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θ' ακολουθήσει, θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο.

Ανάλογη εικόνα με εκείνη του FTSE25 έχουμε και στον τραπεζικό δείκτη. Υπολείπεται σημαντικά από την τοπική κορυφή των 62 μον. Είναι αρκετά πιθανή η επαναπροσέγγισή της, όμως φαντάζει δύσκολη η υπέρβασή της, λόγω της έκδηλης κόπωσης των μετοχών που τον απαρτίζουν. Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση διέρχεται από τις 56,5 μον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v