Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2016

Κρίση λόγω Brexit και στο βάθος... TTIP

Προφανώς και πρόκειται περί...διαβολικής συμπτώσεως αλλά στη δεδομένη συγκυρία, παρακολουθώντας οι "αγορές"
όσα διαδραματίζονται διεθνώς με αφορμή το αποτέλεσμα της 23ης Ιουνίου και μετά τη χθεσινή απαλή/light αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ και στη συμφωνία ΤΤΙΡ, είπαμε να θυμηθούμε περί τίνος πρόκειται αυτή η Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία (Tranatlantic Trade and Investment Partnership).

Καθαρά εγκυκλοπαιδικά και μόνον, ανατρέχοντας στο διαδίκτυο διαβάζεις (*) πως εδώ και πάνω από δύο χρόνια (το σχετικό κείμενο είχε γραφτεί στις 7 Οκτωβρίου του 2015) πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ με στόχο την επίτευξη μίας ΔΕΕΣ.

Διαπραγματεύσεις που τελούν υπό καθεστώς μυστικότητας ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές που προειδοποιούν ότι πρόκειται για μία συμφωνία που θα επιβάλει σε Ευρώπη και Αμερική τον νόμο της ελεύθερης αγοράς.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών (όπως ο Αλφρεντ ντε Ζάγιας) προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από μία τέτοια συμφωνία.

Στο κείμενο που παραπέμπουμε (ΤΤΙΡ: Πλαίσιο συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ ή δικτατορία της ελεύθερης αγοράς, της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2015, στο alfavita.gr) ο καθείς μπορεί να βρει (ή να μη βρει) κάποια στοιχεία ενδιαφέροντα, ενδεχομένως απαντήσεις σε επιμέρους ερωτήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v