Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2016

XA: Επόμενη αντίσταση οι 556 μονάδες

Η ανοδική αντίδραση όλων των αγορών του πλανήτη αποδίδεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους, καθώς δεν έχουν εκλείψει εκείνοι που το πυροδότησαν. Εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της δοκιμασίας (retest) των επιπέδων στήριξης που διασπάστηκαν κατά το διήμερο sell-off και έχουν πλέον μετατραπεί σε ισχυρές αντιστάσεις.

Οπως "μετρά" ο Βασίλης Μαρκάκης, ο ΓΔ "δοκίμασε" ανεπιτυχώς προς το παρόν την αντίσταση των 540 μον.

Η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στον τοπικό βυθό των 556 μον. Για τη σχετική αποκατάσταση της βαριάς τραυματισμένης τεχνικής εικόνας απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον των 568 μον., που φαντάζει δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, στο καυτό θέμα που ταλανίζει τις αγορές.

FTSE25: Αντέδρασε ανοδικά από τη στήριξη των 1.378 μον. με στόχο τις 1.471 μον., όπως αναμέναμε. Για τη σχετική αποκατάσταση της τεχν. εικόνας δεν αρκεί απλά η υπέρβαση της ζώνης 1.471-1.482 με κλείσιμο. Απαιτείται στη συνέχεια να επιβεβαιωθεί σαν στήριξη.

Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 1.565 μον., η τάση είναι σαφέστατα πτωτική και μέχρι την αναστροφή της, κάθε ανοδική αντίδραση πρέπει να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για πωλήσεις.

Ένα ακόμα retest έλαβε χώρα και στον τραπεζικό δείκτη. Αφού έχασε ακριβώς τα 2/3 της ανόδου, αντέδρασε επιτέλους ανοδικά με το γνωστό... μεσογειακό ταμπεραμέντο που τον διακρίνει, δοκιμάζοντας ανεπιτυχώς προς το παρόν την πλησιέστερη αξιόλογη αντίσταση των 746-757 μον. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει τόσο σημασία η υπέρβασή της όσο η διατήρησή της στην πρώτη πτωτική διόρθωση.

Στους ρυθμούς του retest «λικνίστηκε» και η ΕΤΕ, η οποία δοκίμασε επίσης ανεπιτυχώς προς το παρόν, την πρώτη αντίσταση του τοπικού βυθού των 0,2010-0,2030. Αν καταφέρει να την υπερβεί, αναμένουμε να κινηθεί προς την επόμενη αντίσταση του 0,2170. Στην αντίθετη περίπτωση, θα δοκιμάσει τη στήριξη του 0,1890, που δεν πρέπει να χάσει γιατί διαφορετικά είναι αμφίβολο αν αντέξει δεύτερη δοκιμασία η στήριξη του 0,1770.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v