Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2016

ΧΑ: Προβληματίζει η βραχυπρόθεσμη τάση

Η χθεσινή συνεδρίαση προβλημάτισε περισσότερο από εκείνη της... μαύρης Παρασκευής.

Παρά το πολύ καλό κλίμα που επικρατούσε στις διεθνείς αγορές,- σημειωτέον ότι ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 3,69%, διαγράφοντας το σύνολο των απωλειών που γνώρισε στον απόηχο του Brexit - ο Γ.Δ δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε καν τα πενιχρά πρωινά του κέρδη , με αποτέλεσμα να περάσει τις δύο τελευταίες ώρες στο κόκκινο. Χρειάστηκε να επιστρατευθούν 2-3 δεικτοβαρείς τίτλοι στις δημοπρασίες για να κλείσει τελικά με θετικό πρόσημο , σώζοντας τα προσχήματα αλλά όχι όμως και τις εντυπώσεις.

Οπως "μετρά" ο Βασίλης Μαρκάκης έκλεισε οριακά υψηλότερα της αντίστασης των 540 μον. Οι αμέσως επόμενες εντοπίζονται στις 548 και στον τοπικό βυθό των 556 μον.

Για την σχετική αποκατάσταση της βαριάς τραυματισμένης τεχνικής εικόνας απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον των 568 μον., που όμως φαντάζει δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, στο καυτό θέμα που ταλανίζει τις αγορές.

Σε ακόμη χειρότερη μοίρα ο τραπεζοβαρής FTSE 25 που σκόνταψε στην πρώτη αντίσταση του τοπικού βυθού των 1471-1482 μον. Για την σχετική αποκατάσταση της τεχν. εικόνας δεν αρκεί απλά η υπέρβαση της με κλείσιμο, αλλά απαιτείται στην συνέχεια, να την επιβεβαιώσει σαν στήριξη και να κινηθεί απειλητικά προς την κρίσιμη αντίσταση των 1565 μον.

Ανάλογη εικόνα και στον Τραπεζικό δείκτη ο οποίος πολιόρκησε ανεπιτυχώς για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την αντίσταση του τοπικού βυθού των 746-757 μον.

Η μετοχή της ΕΤΕ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται (και να ταλαιπωρεί) , αδυνατώντας να υπερβεί την αντίσταση των 0,2030 που θα της επιτρέψει να κινηθεί προς την αμέσως επόμενη των 0,2170.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v