Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2016

Τη χειρότερη στιγμή

Σκληρή κόντρα Μαξίμου - αντιπολίτευσης για Στουρνάρα και δικαιοσύνη, σε μία συγκυρία που το «εκρηκτικό πρόβλημα» των μη εξυπηρετούμενων δανείων (και δη των επιχειρηματικών) θα έπρεπε να είναι σε ταχεία διαδικασία ενεργούς διαχείρισης.

Κι όμως, όπως δηκτικά σημειώνει ο ΧΑΜαιλέων: «... οι κυβερνητικές διαρροές για το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος που έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στον πρωθυπουργό, λίγη ώρα μετά τη χθεσινή "έφοδο" στα γραφεία της εταιρίας της συζύγου του, ουδόλως διασκέδασαν τις εντυπώσεις που δημιούργησε η χρονική "σύμπτωση" ανάμεσα στη διεξαγωγή της εφόδου και την απόφαση της Τ.τ.Ε να μην εγκρίνει τη νέα ηγεσία της Τράπεζας Αττικής.

Τουναντίον, τις ενίσχυσαν μόνο και μόνο με την παραδοχή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, για λόγους που υποθέτουμε ότι άπαντες κατανοούν. Εκτός ίσως από όσους εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας είναι επιστήθιος φίλος του κ. Στουρνάρα και ο τελευταίος τον πήρε τηλέφωνο για... συμπαράσταση. Εάν δε κάποιος εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για το πώς εξέλαβε η οικογένεια Στουρνάρα τη χθεσινή εξέλιξη και τον τρόπο με τον οποίο αυτή δημοσιοποιήθηκε, η ανακοίνωση της συζύγου του είναι εξαιρετικά διαφωτιστική». 

Κατά την εκτίμηση ανθρώπων της αγοράς, η κρίση στις σχέσεις των δύο πλευρών έρχεται στη χειρότερη δυνατή περίοδο για το τραπεζικό σύστημα, τις χρεωμένες επιχειρήσεις, τις ισορροπίες Αθηνών - Βερολίνου - Φρανκφούρτης, κυρίως δε με την ΕΚΤ και τον εποπτικό μηχανισμό του SSM.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v