Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2016

Τέλος μήνα

Τελευταία συνεδρίαση για τον Σεπτέμβριο, με την αγορά να κινείται στον ρυθμό των ξένων.

Η χθεσινοβραδινή "βουτιά" της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη δίνει προβάδισμα στους short παίκτες.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνεκτιμάται το ενδεχόμενο ενός window dressing, όπως από νωρίς εφιστά την προσοχή μας ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Η προσοχή στραμμένη στη Φρανκφούρτη, με τον Βασίλη Μαρκάκη να σημειώνει πως στο διάγραμμα του DAX αποτυπώνονται ανησυχητικές εξελίξεις. Όχι μόνο δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίσταση του συστήματός μας, αλλά στο κλείσιμο απείλησε και τη στήριξή του με αξιώσεις!! Ενδεχόμενη παραβίασή της -σενάριο πολύ πιθανό λόγω της πτωτικής τροχιάς των αμερικανικών δεικτών- θα επιδεινώσει σημαντικά την τεχνική εικόνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ελληνική αγορά!!

Εξάλλου το κλείσιμο του Γεν. δείκτη ακριβώς πάνω στην αντίσταση του συστήματός μας προοιωνίζεται ότι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας θα κυλήσει μάλλον πτωτικά, καθώς το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου αργεί ακόμα... Οι πλησιέστερες σημαντικές στηρίξεις εντοπίζονται στις 559 και 556 μον.

Για τον FTSE25, που δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να διασπάσει τη ζώνη που οριοθετείται από τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. και την αντίσταση του συστήματός μας, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για τη σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας.

Οσον αφορά στον Δείκτη Τραπεζών, δεν λέει να ξεκολλήσει από τα πρόσφατα χαμηλά του. Ερωτοτροπεί επικίνδυνα με τη στήριξη των 625 μον., λοξοκοιτάζοντας προς εκείνη των 613.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v