Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 30 2020

Είδες η Gilead...

FED και Gilead στάθηκαν ο λόγος και η αφορμή για τη χθεσινή θεαματική αντίδραση στη Wall Street.
Και όσον αφορά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, οι αγορές θεωρούν, εδώ και καιρό, ως λίγο-πολύ αυτονόητο πως θα δρα με όποια μέσα και εργαλεία διαθέτει, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να αντεπεξέλθει των συνεπειών από την πανδημία Covid-19.

Πολιτική, που σαφώς υπαγορεύεται -σχεδόν- απευθείας από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με επικριτές και υπέρμαχους να έχουν τα επιχειρήματά τους. Θα δείξει εάν και κατά πόσον αυτή η πολιτική, πέραν των βραχυμεσοπρόθεσμων, θα έχει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, καταδεικνύει τη χαώδη διαφορά δράσης σε σχέση με την Ευρώπη. Που δεδομένων των αγκυλώσεων σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, πάλι καλά που έχει την ΕΚΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ (στα βήματα Ντράγκι) να λειτουργεί όσο πιο δραστικά μπορεί. Θα δούμε σήμερα τι θα προκύψει από τη Φρανκφούρτη.

Ομως ο... πυροκροτητής της χθεσινής «έκρηξης» στη Νέα Υόρκη, η επαναφορά του S&P500 προς τις 2.939 μονάδες και του Nasdaq στις 8.914 ήταν η ανακοίνωση της Gilead για θετικά αποτελέσματα του Remdesivir στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Η εισηγμένη στον NASDAQ (σύμβολο GILD) στάθηκε η αφορμή για μία θεαματική ανατροπή στην αγορά της Νέας Υόρκης, δίνοντας σχεδόν αντανακλαστικά τον ρυθμό σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στα 83,14 δολάρια με υψηλό ημέρας στα 85,01 δολάρια και άνοδο 5,68% βρήκε την κεφαλαιοποίηση της φαρμακοβιομηχανίας να ξεπερνά το όριο των 100 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v