Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική συμμετοχή στην έρευνα για το remdesivir

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ», σχολίασε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι. Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Ελληνική συμμετοχή στην έρευνα για το remdesivir

Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κορονοϊού, αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φαούτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη remdesivir, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Να σημειωθεί ότι η NYT γράφει πως η  αρμόδια αρχή των ΗΠΑ, η FDA, ετοιμάζεται να εκδώσει ακόμα και σήμερα την αδειοδότηση έκτακτης χρήσης του remdesivir για ασθενείς με κορωνοϊό.

H εξέλιξη έρχεται αφότου νωρίτερα η Gilead Sciences, η εταιρεία που το παρασκευάζει, ανακοίνωσε «θετικά αποτελέσματα» από τη χρήση του αντιιικού φαρμάκου σε ασθενείς με Covid-19.  Όπως μεταδίδει το CNBC, η μελέτη έδειξε πως το 50% των ασθενών που λάμβανε το φάρμακο remdesivir για πέντε ημέρες παρουσίασε βελτίωση και πάνω από τους μισούς αποχώρησαν από το νοσοκομείο εντός δύο εβδομάδων.

Στη μελέτη εξετάστηκαν 1.063 ασθενείς που έλαβαν το remdesivir ή ένα εικονικό φάρμακο. Ο χρόνος ανάρρωσης ήταν κατά μέσο όρο 11 ημέρες σε όσους πήραν το σκεύασμα έναντι 15 ημερών σε όσους δεν τους χορηγήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v