Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2020

ΧΑ: Είδες η ΔΕΗ...

Με 8,42% στα 2,86 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ, καταγράφηκε η μεγαλύτερη αντίδραση, από τις 25 μετοχές του δείκτη.

Με τη συνδρομή, κυρίως, trade funds, η κίνηση και με αφορμή την επισημοποίηση της ανάληψης της Goldman Sachs ως σύμβουλου ιδιωτικοποίησης για την πώληση του 49% του μ.κ. του ΔΕΔΔΗΕ.

Εξέλιξη που αναμενόταν από την αγορά, ειδικότερα όσον αφορά στην παρουσία του αμερικανικού οίκου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συνέχεια.

Από τις εισηγμένες/μετοχές με ένθερμους υποστηρικτές αλλά και λάβρους επικριτές, τόσο για τον πρότερο βίο όσο τον τρέχοντα και μέλλοντα. Με έντονο και το πολιτικό χρώμα από τις δύο πλευρές.

Θα περιοριστώ σε μία συγκριτική λεπτομέρεια και μία τεχνική ματιά, αφήνοντας χώρο στους μεν και δε να αντιπαρατεθούν. Με επιχειρήματα, γνώση του αντικειμένου και ρεαλισμό, βεβαίως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα: το asset της ΔEH με πάγια περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 3 δισ. έναντι τρέχουσας αποτίμησης 663,5 εκατ. «δείχνει» ένα περιθώριο αναπροσαρμογής.

Μέχρι πού; Ενδεχομένως να μας βοηθά η τεχνική ανάλυση, καθώς ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση των 3 ευρώ ενισχύει το σενάριο της επαναπροσέγγισης της περιοχής των 4,10 ευρώ, σε μέλλοντα χρόνο φυσικά.
Για να δούμε... με τους long και short να έχουν «χτίσει» ισχυρές θέσεις στο χαρτί.

Συνεκτιμώντας το γεγονός πως το Silchester International Investors (του St. Butt) διατηρεί το 9,92% στο μ.κ. της ΔEH και το 12,94% στο μ.κ. του ΑΔΜΗΕ. Ειδικά το τελευταίο, ας το κρατήσουμε στα υπόψη καθώς πιθανότατα θα το δούμε να διαδραματίζει συνδετικό ρόλο μεταξύ Δημοσίου και funds.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v