Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2020

Στην Κύρια Αγορά η Epsilon Net

Αυξάνονται και πληθύνονται οι εισηγμένες του ευρύτερου κλάδου της πληροφορικής, οι μετοχές των οποίων είναι σε διαπραγμάτευση. Εστω και εκ μεταγραφής -από την στιγμή που το Χρηματιστήριο Αθηνών αδυνατεί να προσελκύσει την εισαγωγή εταιρειών(*)-, το τελευταίο διάστημα δύο νέες ήρθαν να προστεθούν στην Κύρια Αγορά. Η Entersoft αρχικά και προ κορωνοϊού και πλέον η Epsilon Net, με τη σχετική διαδικασία που ακολουθείται αυτές τις μέρες.

Εκτενής ενημέρωση των αρμόδιων συντακτών από τη διοίκηση της εταιρείας, αναλυτική συνέντευξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Μίχου στον Στέφανο Κοτζαμάνη (χρόνια τώρα θυμάμαι τον Στέφανο να διαθέτει την επιδεξιότητα να βγάζει, κάθε φορά, το κάτι παραπάνω στις συνεντεύξεις του), δίνουν στον επενδυτή, τον εν δυνάμει μικρομέτοχο, να αξιολογήσει, να κρίνει και να επιλέξει.

Επέλεξα, λοιπόν, και θα σταθώ σε ένα σημείο των όσων δήλωσε ο κ. Μίχος, γιατί αναδεικνύει μία ανθρώπινη πλευρά (στην οποία αποδίδω ιδιαίτερη σημασία τα τελευταία χρόνια) και αφορά στην εξέλιξη της Epsilon Net: «... αισιοδοξία τόσο της διοικητικής μας ομάδας όσο και η προσωπική μου έχει να κάνει με την αφοσίωση στις βασικές αξίες της εταιρικής μας φιλοσοφίας. Ξεκινήσαμε το 1999 με μια μικρή ομάδα στελεχών και εργαζομένων που στήριξε με πάθος το όραμα της εταιρείας μας και δημιούργησε τα θεμέλια για το σημερινό οικοδόμημα της Epsilon Net. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, η ομάδα των 370 στελεχών και εργαζομένων μας συνεχίζει δυναμικά με το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για να πετύχουμε το καλύτερο. Το ανθρώπινο δυναμικό μας, εξαιρετικά στελέχη, μηχανικοί, αναλυτές, οικονομολόγοι, νομικοί, στελέχη πωλήσεων, συνεργάζεται αρμονικά κάθε μέρα και υποστηρίζει 30.000 πελάτες, ιδιωτικές επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Γνωρίζετε πιθανά ότι όλα τα τελευταία χρόνια βραβευόμαστε για το εξαιρετικό εργασιακό μας περιβάλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Αυτά τα βραβεία αντανακλούν τη μεγαλύτερη τιμή για μένα αλλά και τη μεγαλύτερη ευθύνη: την εμπιστοσύνη των ανθρώπων μας...».

H λέξη αισιοδοξία και η έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα είναι δύο βασικές παράμετροι, που κατά την εκτίμησή μου, κρίνουν και ένα επιχειρηματικό εγχείρημα. Και εδώ έχουμε ένα τέτοιο.

Το ευρύτερο κέρδος για τη «ρηχή] αγορά μας; Με την ένταξη και της Epsilon Net στην Κ.Α εμπλουτίζεται ένας κλάδος που μπορεί να αποδώσει και επενδυτικά. Καιρός ήταν.

(*) η απόλυτα επιτυχής έκδοση του εταιρικού ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η προσφορά των 750 εκατ., η αθρόα συμμετοχή του λεγόμενου retail, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που είναι κοινό μυστικό σε όλους μας, οι οποίοι παροικούμε τη... Σοφοκλέους. Και ρευστότητα διαθέσιμη υπάρχει και μικροεπενδυτές ενδιαφερόμενοι για καλές επιλογές αρκετοί, ικανοί -εν πάση περιπτώσει- να (υπο)στηρίξουν την είσοδο εταιρειών στο χρηματιστήριό μας. Αλλού είναι όμως, κατά πώς φαίνεται, το πρόβλημα.

Και οι νοούντες νοήτωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v