Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2020

Η Κρι Κρι και μερικές υπενθυμίσεις προ της Γ.Σ.

Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση μετόχων της ΚΡΙ-ΚΡΙ (στην έδρα της, στις Σέρρες). Είναι από τις περιπτώσεις Γ.Σ. που σταθερά εδώ και χρόνια διεξάγονται σε άριστο κλίμα, απόρροια της σταθερά ανοδικής πορείας της εισηγμένης τόσο επιχειρηματικά όσο επενδυτικά.

Μεταξύ των εννέα θεμάτων που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, και αυτά της έγκρισης διάθεσης κερδών, διανομή μερίσματος και χορήγηση αμοιβών από κέρδη.

Από τις εισηγμένες που δεν έκαναν χρήση του... παράθυρου των αρχών για παράταση στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, δημοσιεύοντας (στις 28 Μαΐου) τα μεγέθη πρώτου τριμήνου 2020.

Κύκλος εργασιών στα 27,45 εκατ. (από 21,85, αύξηση 25,6%), λειτουργικά κέρδη 4,48 (από 4,01), καθαρά κέρδη 2,66 (από 2,29).

Στην ελληνική αγορά, οι πωλήσεις γιαουρτιού αυξήθηκαν 24,8% στα 12,2 εκατ. Αλματώδης η αύξηση και των εξαγωγών στα 12,2 εκατ.

Ενδεικτικό της φιλοσοφίας της εταιρείας, της οικογένειας Τσινάβου, το γεγονός πως από την είσοδο στο ΧΑ άντλησε 6 εκατ., οι αμοιβές μελών του Δ.Σ. παραμένουν σε λογικά/μέτρια επίπεδα, ο τραπεζικός δανεισμός σταθερά φειδωλός και οι δείκτες ρευστότητας σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πώς αποτυπώνονται αυτά (και πολλά άλλα, βεβαίως) στο χρηματιστηριακό ταμπλό;

Με την καταγραφή, πρόσφατα, νέου ιστορικά υψηλού (6,10 ευρώ), τρέχουσα τιμή στα 5,82 ευρώ, θετική απόδοση (2,83%) από την αρχή του έτους (στο 28,16% οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη).

Και αποτίμηση, στα 192,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v