Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2020

Ο Τειρεσίας, οι τράπεζες και πότε θα φτάσουν τα... μαντάτα

Να αυξήσει το ποσοστό του κύκλου εργασιών που προέρχεται από την υπόλοιπη αγορά και όχι από τις τράπεζες, ώστε να φτάσει το 50%, από μόλις 10%-12% σήμερα, επιδιώκει η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, η διατραπεζική εταιρεία συγκέντρωσης και διάθεσης στοιχείων οικονομικής συμπεριφοράς και δεδομένων συγκέντρωσης χορηγήσεων (για ιδιώτες και επιχειρήσεις), υποθηκών και προσημειώσεων.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Πέτρος Καπασούρης και ο εμπορικός διευθυντής Γιάννης Παλόγλου υποστήριζαν χθες πως ήδη η υπηρεσία «Check», που διαθέτουν σε επιχειρήσεις που θέλουν να γνωρίζουν τη συμπεριφορά π.χ. προμηθευτών ή πελατών, αναπτύσσεται συνεχώς. Σήμερα διαθέτει περίπου 2.000 πελάτες, αριθμός που αυξάνεται.

Αυτό που ενδιαφέρει, όμως, περισσότερο την αγορά είναι τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για την αλλαγή στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Τα στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν πως λόγω των κυβερνητικών μέτρων (π.χ. αναστολές στις επιταγές και τις δόσεις δανείων), τα στοιχεία της εταιρείας δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί μετά την κρίση.

Πότε θα συμβεί αυτό; Μάλλον στις αρχές του νέου έτους, αν δεν υπάρξει νέα παράταση στα έκτακτα μέτρα.

Κάποια στιγμή θα έρθει σίγουρα ο λογαριασμός και αυτό θα αξιολογηθεί τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στις τραπεζικές μετοχές.

 

Υ.Γ. Ο Μιχαήλ Γελαντάλις κάνει χρήση της καλοκαιρινής του άδειας και η στήλη τροφοδοτείται από τον Χαμαιλέοντα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v