Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2020

ΟΤΕ: Θα κάνει την διαφορά;

Στα 13,42 ευρώ, χαμηλότερα 1,47%, η μετοχή του Οργανισμού, στην χθεσινή συνεδρίαση.

Απόδοση 7,19% στο μήνα, στο 3μηνο 9,11% και από την αρχή του έτους απώλειες 5,89% (έναντι 30% της αγοράς).

Σύμφωνα με τα μεγέθη δευτέρου 3μηνου, τα καθαρά κέρδη είναι αυξημένα 20%, η δε αμοιβή μετόχων για το 2020 θα φτάσει τα 400 εκατ.

Εχουμε αναφέρει, συχνά-πυκνά, πως ο ΟΤΕ(Cosmote) είναι μακράν η αποδοτικότερη- εκτός γερμανικών συνόρων- θυγατρική συμμετοχή της Deutsche Telekom. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Τις τελευταίες συνεδριάσεις στη μετοχή έχουν ενεργοποιηθεί πωλήσεις ξένου fund με την προσφορά, όμως, να απορροφάται χωρίς ιδιαίτερη πίεση από άλλα ξένα χαρτοφυλάκια.

Στα 6,31 δισ ευρώ ο ΟΤΕ είναι για ορισμένους σε fair value επίπεδα, για άλλους, ωστόσο, με γνώμονα τον σχεδιασμό της διοίκησης για διεύρυνση των δραστηριοτήτων (παραμένει σε εκκρεμότητα η προοπτική εισόδου στο gaming, δραστηριότητα που αφορά και την Intralot) θεωρείται πως υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερη μεγέθυνση.

Η συμφωνία για την εκχώρηση της σταθερής τηλεφωνίας, της Telekom Romania, στην γαλλική Orange είναι μία εξέλιξη, που μπορεί να αποτελέσει δείγμα γραφής για την στάση των funds.

Συνεπώς, περιμένουμε σήμερα την εικόνα που θα μας παρουσιάσει η μετοχή, στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

(*) αρχικά, σκέψη μου ήταν να "ανεβάσω" μία εξαιρετική ανάλυση του Κώστα Μελά, για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της "φίλης" γείτονος. Σκέφτηκα, όμως, πως θα αρχίσει πάλι η εκατέρωθεν σκιαμαχία "πατριωτών" vs "προδοτών", η γνωστή μανιέρα- με την οποία ορισμένοι παραμένουν "κολλημένοι" - και κατέληξα στον ΟΤΕ.

Για να έχουμε μία, σχετικά, ήρεμη συνέχεια. Και εσείς, και εγώ, μέρες που είναι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v