Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2020

Σύμβουλοι και «ξένη βοήθεια»... παντού!

Διαβάζω στο αποκαλυπτικό θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη πως θα ζητηθεί «ξένη βοήθεια» (και) για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς μας.

Η EBRD έχει ξεκινήσει -ήδη- τη διαδικασία αναζήτησης συμβούλου με στόχο να βοηθήσει το αρμόδιο υπουργείο στη διαμόρφωση μείγματος απαιτούμενων μέτρων, κινήσεων που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Προφανώς, κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, εκ προοιμίου καλοδεχούμενη.

Μπας και... ξεβαλτώσει η αγορά μας, με πολλαπλά τα οφέλη και τις συνέργειες από αυτή την προοπτική.

Ωστόσο, η αναζήτηση «ξένης βοήθειας» δεν υποδηλώνει έλλειμμα αποτελεσματικότητας των «εγχώριων δυνάμεων»; Το rebranding, που πανηγυρικά αναγγέλθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του 2020, πρόδηλα δεν έχει αποδώσει παρά ελάχιστα.

Αρμόδιοι φορείς, χρηματιστηριακές ενώσεις, σύνδεσμοι επενδυτών, οι ίδιοι οι επαγγελματίες της αγοράς πώς και δεν έχουν κληθεί έκτοτε (σχεδόν 10 μήνες, τώρα) να συνεξετάσουν την κατάσταση, να συμπροτείνουν ιδέες και λύσεις, να συνδιαμορφώσουν ένα πλαίσιο που θα στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση της κεφαλαιαγοράς.

Σύμβουλοι και «ξένη βοήθεια» ακόμη και για τα αυτονόητα; Και οι προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη (πολλές από αυτές ουσιαστικές);

ΥΓ: Δυσάρεστο αλλά αναγκαστικό το «φράξιμο» στο χθεσινό σχόλιο, από τη στιγμή που συγκεκριμένα άτομα επιμένουν (με τι επιδίωξη, άραγε...) να μη διαθέτουν καν τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό.

Εκ των πραγμάτων υποχρεωτική, η αλλαγή του τρόπου συμμετοχής στην «υπόγα».

Με προέλεγχο των σχολίων ΟΛΩΝ μας. Από τη στιγμή που γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος για «ελεύθερο λόγο», δεν μας απομένουν και πολλές εναλλακτικές.

Δυστυχώς.

Ευχαριστώ για την κατανόηση των πολλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v