Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2020

Τι «παίζει» τώρα και 2+1 μετοχές

Τι χρειάζεται το Χρηματιστήριο για να συνεχίσει ανοδικά, επιχειρεί να δει ο Γιώργος Α. Σαββάκης, δίνοντάς μας, από νωρίς σήμερα, το στίγμα της αγοράς.

Από την πλευρά του, ο Λουκάς Παπαϊωάννου (Corporate Advisor Mc Banking & Finance) εκτιμά πως «... παρά τα αυξημένα αντανακλαστικά που χρειάζονται, η στόχευση εταιρειών με καλά θεμελιώδη μεγέθη, εξωστρέφεια και υψηλές μερισματικές αποδόσεις, είναι επιβεβλημένη για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου χαρτοφυλακίου. Ειδικά μετά την ολοκλήρωση δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου του 2020, η επιλογή εταιρειών με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα τοποθέτησης μπορεί να δώσει σημαντικές αποδόσεις. Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε σε μετοχές, μερικές από τις οποίες -παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς- προσεγγίζουν ή καταγράφουν νέα ιστορικά ή πολυετή υψηλά. Συμπερασματικά, αρχίζει να αχνοφαίνεται ο καπνός, αλλά η αγορά χρειάζεται συνεχόμενα καύσιμα (τζίρος και αντίδραση τραπεζών), για να τροφοδοτηθεί η φωτιά μιας μεγαλύτερης αντίδρασης...».

Σε αυτό το πλαίσιο, της πάγιας προσέγγισής μας: κυρίως μετοχές, όχι τόσο δείκτες, και με το... μοιρογνωμόνιο του Ηλία Ζαχαράκη/ Fast Finance βλέπουμε ότι για τη Mytilineos όσο συντηρείται πάνω από τα 9,40 η τάση παραμένει επιθετική, με στόχο τα 10,20 ευρώ.

Για τον ΤΙΤΑΝα, που έχει «κουράσει» πολύ κόσμο (και έχει αποχωρήσει/πουλήσει), ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση των 11,60 (χθεσινό υψηλό ημέρας) θα ενίσχυε το ενδεχόμενο της ανοδικής επαναφοράς.

Και για «κλείσιμο», μία μετοχή της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με ικανοποιητική -τελευταία- συναλλακτική δραστηριότητα και ενδείξεις αναστροφής. Intracοm, ακριβώς πάνω στη ζώνη κύριας αντίστασης, 0,78-0,81, με την τάση long όσο παραμένει πάνω από το 0,73 ευρώ.

Στα διεθνή, ο S&P500 με 0,70% στις 3.443,31 και νωρίτερα τα futures από 0,28% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v