Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2021

ElvalHalcor: Ενα «χαρτί» του FT 25

Σε νέα υψηλά χθες η μετοχή της ElvalHalcor, στα 2,03 ευρώ (στα 2,04 το υψηλό ημέρας), με συναλλαγές 111.000 τμχ.

Με 13,66% σε διάστημα μηνός, με 22,29% 3μήνου και 60,35% 6μήνου, ο τίτλος είναι από τους πιο safe long της μεγάλης κατηγορίας.

Καθώς με αποτίμηση 761 εκατ. η εταιρεία λογίζεται -ουσιαστικά- σε αυτές του FTSE25, τύποις όμως παραμένει εκτός δείκτη.

«Στα νέα δεδομένα για την ElvalHalcor...» είχαμε αναφερθεί παλαιότερα (στις 19/10), επιχειρώντας να προσεγγίσουμε την πορεία της, στη συνέχεια, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο τέταρτο τρίμηνο.
Εκείνη την περίοδο η μετοχή ήταν στα 1,40-1,50 ευρώ.

Η εισηγμένη ανακοίνωσε χθες βράδυ τα οικονομικά αποτελέσματα 2020, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη -από νωρίς- να τεκμηριώνει την αισιοδοξία (και) της αγοράς για την πορεία του ομίλου.

Αναλυτικό και ενδελεχές το θέμα του Στέφανου (ως συνήθως...) ενισχύει την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως η διοίκηση σωστά δεν προχώρησε σε placement ενός 6%-7% του μετοχικού κεφαλαίου
σε τιμές Δεκεμβρίου 2019. Θεωρώντας, πως ο όμιλος «έκρυβε» πολλαπλάσια αξία, που συν τω χρόνω θα αποτυπωνόταν (και) επενδυτικά.

Εκ του αποτελέσματος, η -τότε- επιλογή δικαιώνεται, καθώς σήμερα και με γνώμονα την προοπτική, ουδεμία έκπληξη θα έκανε, εάν ένα ανάλογο ποσοστό δινόταν σε τιμές σημαντικά υψηλότερες.

Ως γνώμονα μέτρησης και για την ElvalHalcor είχαμε θεωρήσει -πρόσφατα, στις 19 Φεβρουαρίου- τη long τάση και της Viohalco. Σημείο καμπής τα 3,60 ευρώ -σημειώναμε, στις 19/2-, επίπεδο make or break που έδωσε υπέρβαση και υψηλότερες τιμές. Χθες στα 4,30 ευρώ η Viohalcο, με αποτίμηση 1,1 δισ.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση, εάν σε εύλογο χρόνο ο όμιλος θα διαθέτει και δεύτερο εκπρόσωπο στον 25άρη, με αποτίμηση... billionaire.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v