Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2021

Το triple witching, η DBRS και η... Πειραιώς

Βίαιο, ομολογουμένως, το χθεσινό «γύρισμα» για τράπεζες, μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με... υπαίτια
την Πειραιώς και το upside down των τελευταίων συνεδριάσεων. Εκ προοιμίου γνωστό πως η ΑΜΚ της Πειραιώς θα ήταν ένα εγχείρημα «αναγκαστικά ιδιόμορφο», όπως εύγλωττα το χαρακτηρίζει ο Γιώργος Παπανικολάου. Και γι' αυτό θα απαιτούνταν αυξημένη προσοχή και σαφείς χειρισμοί, ξεκάθαροι από όλες τις πλευρές των εμπλεκόμενων.

Προφανώς ο τελευταίος... υπεύθυνος σε όλο αυτό το «ρώσικο τρενάκι» των ημερών και των «σπασμένων» που πληρώνουν πολλοί traders είναι ο μη επαρκώς ενημερωμένος παίκτης.

Ωστόσο το Euro2day.gr, από την πλευρά του, ήταν σαφές, ο Χρήστος Κίτσιος στην κυριολεξία «ξεψάχνισε» 
τα... ψιλά γράμματα και τις ιδιόμορφες λεπτομέρειες μίας τόσο σύνθετης διαδικασίας. Οσοι διάβασαν (και εμπιστεύτηκαν) τον Χρήστο δεν έχασαν ή ζημιώθηκαν ελάχιστα.

Ας μας γίνει αυτό μάθημα, όπως και στους καθ' ύλην αρμοδίους (και) με την εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και με την προστασία του επενδυτή, ακόμη και του τελευταίου traderά.

Το αρνητικό, για εμάς τους long, πως όλο αυτό μάς έκατσε σε μία συγκυρία που κάτι η επιτυχής έκδοση
του 30ετούς, οι αλλαγές στους διεθνείς δείκτες (Eurostoxx, FTSE/Russell), το triple witching, η αξιολόγηση της DBRS θα αποτελούσαν «καύσιμα» για τη διαφαινόμενη προσέγγιση των 900 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v