Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2021

Τα νέα τεχνικά σημεία για τον Γενικό Δείκτη

Στις 832,06 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Με οριακές (0,10%) απώλειες για τον FTSE25 και μικρή αντίδραση (0,59%) για τον Δείκτη Τραπεζών.

Οπως μετρά ο Ηλίας Ζαχαράκης, για τον ΓΔ η μέχρι τώρα διόρθωση φθάνει στο 23% της όλης ανοδικής, που έχει προηγηθεί. Με τον ΓΔ να βρίσκει (;) στήριξη στην περιοχή τοπικού υψηλού Ιανουαρίου.

Οι 827 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη, με ενδεχόμενη απώλειά της να ενισχύει το short προς τις 809 μονάδες, όπου και το stop (μηνιαίο) για τις long θέσεις.

Ωστόσο, η χθεσινή εξέλιξη της συνεδρίασης -ειδικότερα η στήριξη τραπεζικών (πλην Πειραιώς) και συγκεκριμένων blue chips (Motor Oil, Viohalco, ΕΛΠΕ, Mytilineos, Lamda Development, ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ κ.α.)- δίνει περισσότερους πόντους στο ενδεχόμενο να επιχειρηθεί δοκιμασία της κοντινής αντίστασης των 840 μον.

Σε αυτή την προσπάθεια των bulls θα μπορούσε να συνδράμουν το νέο πακέτο-μαμούθ ύψους 3 τρισ. που συζητούν οι ΗΠΑ (*) αλλά συνδυαστικά η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των Alpha Bank, TITAN Cement International και Fourlis -σήμερα- και της Εθνικής -την Παρασκευή.

(*) η Ουάσιγκτον επισπεύδει ενώ Βερολίνο, Βρυξέλλες καθεύδουν. Αναπόφευκτη η σύγκριση για το πώς αντδρούν στις πρωτοφανείς παρενέργειες της κρίσης ΗΠΑ και Ευρώπη/Γερμανία. Ακόμη ένα πακέτο (έχει χαθεί, πλέον, ο λογαριασμός) ετοιμάζουν στην Ουάσιγκτον, την ώρα που σε Βερολίνο και Βρυξέλλες -ακόμη- δεν τα έχουν βρει -καν- για το πρώτο (που και αυτό, πλέον, peanuts θα είναι).

«Ολίγη» η Ursula Gertrud von der Leyen, «μοιραία» τώρα στην -πολιτική- αποδρομή της η Angela Dorothea Merkel.

Η δε Γερμανίδα καγκελάριος περισσότερη σπουδή δείχνει (**) στην επίσπευση της ολοκλήρωσης του Nord Stream II (πριν τις εκλογές του φθινοπώρου) παρά για την αντιμετώπιση των συνεπειών (υγειονομικών, οικονομικών) λόγω κρίσης Covid-19.

Πάντως και στο εσωτερικό... μια χαρά πηγαίνει η κατάσταση, καθώς στη χθεσινή (τηλε)διάσκεψη για το lockdown στη Γερμανία, έγινε «κόλαση», με συνέπεια η καγκελάριος να αποχωρήσει, η δε (τηλε)διάσκεψη να διακοπεί.

(**) για να μην ξεχνάμε την απροκάλυπτα φιλο-ερντογανική στάση της, σε σημείο που... κονιορτοποιείται κάθε ευρωπαϊκό πρόσχημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v