Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2021

Intracom: H πτυχή των... εξοπλισμών

Η όχι και τόσο γνωστή πτυχή της παρουσίας της εισηγμένης στο κομμάτι των εξοπλιστικών θα απέδιδε καλύτερα, αυτή τη δραστηριότητα της Intracom Holdings.

Γι' αυτό και παραθέτω ενδεικτικά τα παρακάτω: Το ύψος των 85 εκατ. € προσεγγίζουν πλέον οι συμβάσεις έργου που έχει αναλάβει η Intracom Defense (IDE) από την έναρξη συμμετοχής της στην κοινοπραξία του βλήματος αέρος-αέρος IRIS-T, από τη στιγμή που η Ελλάδα δήλωσε συμμετοχή.

Σε συνδυασμό με ανάλογες συμβάσεις που έχουν ανατεθεί στις ΕΑΒ και ΕΑΣ, που επίσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πλήρωσε τίποτα για την προμήθεια των βλημάτων αλλά έβγαλε και κέρδος! Επομένως, υπογραμμίζεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το ευρύτερο οικονομικό και βιομηχανικό όφελος από τη συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε διεθνείς κοινοπραξίες για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων που κρίνονται απαραίτητα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Και ο Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM DEFENSE (IDE), της μεγαλύτερης ιδιωτικής Eλληνικής Aμυντικής Bιομηχανίας, συμμετείχε ως ομιλητής στο Delphi Economic Forum στην ενότητα “DEFENSE TECHNOLOGY INNOVATION - R&D”. O Γ. Τρουλλινός επισήμανε ότι το επίπεδο της Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου (0,2% έναντι 20%), κάτι που αντιτίθεται και στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας, το οποίο προβλέπει τη διάθεση του 1% της αξίας των εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Έρευνα & Άνάπτυξη.

Σημείωσε επιπλέον ότι κρίνεται αναγκαίο η Ελλάδα, εκτός από την υλοποίηση του ισχύοντος νόμου, να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας και της ΕΕ, και τόνισε ότι η επένδυση στην αμυντική έρευνα και τεχνολογία μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη όχι μόνο για την Eλληνική Aμυντική Bιομηχανία αλλά και για τη χώρα μας.

(σ.σ. χρήσιμα στοιχεία από τον Σάββα Δ. Βλάσση και το έγκυρο-εξειδικευμένο doureios.com)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v