Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2021

Των οικιών ημών...(*)

Στην χθεσινή ανάρτηση μας, με αφορμή σχόλιο του xenos57 είχα συμπληρώσει, πως πέραν όλων των άλλων συνεπειών της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ "... ωστόσο μένει να "μετρηθεί" (και ) το οικονομικό κόστος από την πρωτοφανή καταστροφή, από την λαίλαπα των πυρκαγιών.

Αλήθεια, στην κυβέρνηση έχουν υπολογίσει πως το κόστος μπορεί να ξεπεράσει λ.χ. τα πρώτα 4 δισ., από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για να μην επεκταθώ και στο πολιτικό, απ' όπου ότι μηνύματα ακούω είναι...δυσοίωνα για τον Μητσοτάκη...πολύ μαυρίλα, και δεν "δουλεύει" για πολύ το Μάτι σαν αντιστάθμιση..."

Είδα νωρίτερα, σχετικό θέμα (στο Euro2day.gr) Πυρκαγιές... καίνε και την οικονομία, για να αρχίσει να σχηματοποιείται η εικόνα, όπως την βλέπω για την συνέχεια.

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλου περιεχομένου η σημερινή ανάρτηση μας, θα το θεωρούσα ΥΒΡΙ.

Και αυτήν μου, την προσέγγιση θα ήθελα να την σεβαστείτε όλοι, προκειμένου να μην έχουμε, ακόμη, μία στείρα αντιπαράθεση.

(*)...των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν... έτσι συνόψισε ο Θουκυδίδης την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά διακυβεύματα και να αντιμετωπίσει με ορθή πραγματικότητα.

Από μύθο του Αισώπου (για τα σαλιγκάρια) η αφορμή για τον (και) ιστορικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v