Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2021

ElvalHalcor: Σε discount

Στα 1,882 ευρώ, με νέες απώλειες 1,98% την Παρασκευή, η μετοχή. Φτάνοντας σωρευτικά το 5,52% σε διάστημα μηνός (έναντι ανόδου 1,65% του FTSE25).

Εικόνα εγκατάλειψης, λες και το μέλημα της διοίκησης ήταν η διάθεση του καίριου μειοψηφικού ποσοστού στους θεσμικούς (;) στην τιμή των 2 ευρώ. Εκτοτε ουδέν, απογοητευτική εικόνα, παρά τα ισχυρά μεγέθη του ομίλου.

Θα πει κάποιος παλαιός, έτσι είναι ο όμιλος, έτσι παίζει. Κάποιος νεότερος θα αντιτείνει, πως η νέα γενιά (Γιάννης και Μιχάλης Στασινόπουλος) τα βλέπει διαφορετικά. Προς ώρας, δεν το δείχνει. Στα 1,81 η κύρια στήριξη, στα 1,95 η κοντινή αντίσταση με stop για short θέσεις στα 2,01 ευρώ.

Εμφανές το discount όχι μόνο έναντι του δείκτη- στον οποίο εντάχθηκε- όσο (κυρίως) της πραγματικής καθαρής θέσης της εισηγμένης. Μάλιστα, με αφορμή την διάθεση του πακέτου (25.000.000 στα 2 ευρώ ήτοι το 6,66% του μ.κ) που είχε ειπωθεί πως γίνεται με discount η Viohalco είχε εισπράξει διπλά, και τα 50 εκατ. του placement και γύρω στα 82,5 εκατ. (μέσω μερίσματος και μετοχών της Cenergy).

Δεδομένης της καταλυτικής (πολύ μεγάλης μετοχικής θέσης) οι συναλλαγές αφορούσαν -επ' ωφελεία- (κυρίως) τον βασικό μέτοχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v