Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2021

Η εικόνα του FTSE-25 Large Cap

Στις 2.182,56 μονάδες το χθεσινό οριακά θετικό «κλείσιμο». Με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Mytilineos, ΕΛΠΕ, AEGEAN, Viohalco και Πειραιώς, Eurobank από τις τραπεζικές.

Στις 2.190 η κοντινότερη αντίσταση, που είναι -εκ νέου- σε δοκιμασία, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί η στήριξη των 2.170 μετά τη χθεσινοβραδινή «βουτιά» στη Wall Street.

Μεθαύριο Παρασκευή είναι το triple witching στα Παράγωγα, που ενδεχομένως να εξηγεί τις 5 συνεχόμενες συνεδριάσεις με τζίρους μεγαλύτερους των 50 εκατ. Ενα roll over στα Συμβόλαια θα μπορούσε να δικαιολογεί αυτές τις συναλλαγές.

Τριπλή λήξη και από τα ΣΜΕ μετοχών, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει της ΔΕΗ, λόγω της σημαντικής «ανοιχτής θέσης» που διατηρούν 1-2 funds. Με τα χθεσινά στοιχεία, στην τρέχουσα σειρά ήταν 4.794 ΣΜΕ και 4.594 στην επόμενη, αμφότερα με μικρό discount έναντι της τιμής της μετοχής στην υποκείμενη αγορά.

Στα 10,42 με απώλειες 0,76% αλλά με άνοδο 6,22% σε εβδομάδα και 12,77% σε μήνα. Εύλογο το ενδιαφέρον για το αν θα έχουμε μεταφορά των θέσεων πώλησης ή αγορές μέσω της υποκείμενης για κάλυψή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v