Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2021

Cenergy Holdings: Ενα πραγματικά μεγάλο deal

«Κλειδώνουν» οι όροι για τη δημιουργία μονάδας στις ΗΠΑ, μετά το ΟΚ της πολιτείας του Maryland
στην Orsted. Για τις εξελίξεις σε αυτό το σημαντικό μέτωπο μας είχε προϊδεάσει έγκαιρα -ως συνήθως- ο Στέφανος Κοτζαμάνης, κάνοντας λόγο για ένα πραγματικά μεγάλο deal, δύο πραγματικά ισχυρότατων παικτών στους κλάδους τους.

Θα σταθώ σε μόνο δύο λεπτομέρειες, απ' όσα αποκάλυπτε ο Στέφανος: πέραν του συγκεκριμένου έργου, ο δανέζικος κολοσσός έχει αναλάβει ευρεία σειρά ανάλογων projects στις ΗΠΑ και ζητούμενο για την αγορά, η απάντηση σε ένα από τα εύλογα ερωτήματα αν (και με ποιο τρόπο) η Orsted θα μπορούσε να αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης. Και χωρίς αυτήν ωστόσο, το 79,78% της Viohalco είναι βασική παράμετρος ως προς την ελεύθερη διασπορά της Cenergy Holdings. Αυτό γιατί με αποτίμηση 604,7 εκατ. η Συμμετοχών (Σωληνουργεία Κορίνθου- Ελληνικά Καλώδια) είναι -επί της ουσίας- εισηγμένη του FTSE25.

Θα είναι -και τύποις- στην επόμενη αναθεώρηση των δεικτών το τρίτο «χαρτί» του ευρύτερου ομίλου, μετά τις Viohalcο και ElvalHalcor; Και ένα εύλογο ερώτημα -συγκριτικού χαρακτήρα-, κατά πόσον η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Cenergy Holdings μετά από μία ευρύτερη στρατηγική συνεργασία θα είναι εύλογα αποτιμημένη σε σχέση με τα 46,9 δισ. ευρώ (ισοτιμία DKK/Euro) της Orsted. Ειδικότερα, όταν η θυγατρική Orsted North America (offshore/us.orsted.com) έχει υπερπολλαπλάσιο μέγεθος.

Προοπτικά, η -ήδη- διεθνοποιημένη Cenergy Holdings περνά στην «επόμενη ημέρα» και λογικά αυτό μένει να αποτυπωθεί και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v