Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2022

Παράγων... JP Morgan

Τον πρωθυπουργό θα συναντήσει σε λίγη ώρα ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan Chase, Jamie Dimon.

Με αφορμή τη συμφωνία των JPMC - Viva Wallet (για την απόκτηση του 49% της εταιρείας των Χάρη Καρώνη - Μάκη Αντύπα), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (από το 2005) ενός από τα πανίσχυρα επενδυτικά σπίτια θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τον σχεδιασμό για ευρύτερη, ενεργότερη παρουσία και συμμετοχή στα επενδυτικά, επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας.

Το γεγονός και μόνο ότι ο υπ' αριθμόν ένας παράγων ενός ομίλου με υπό διαχείριση κεφάλαια, περιουσιακά στοιχεία ύψους 4 τρισ. δολαρίων επισκέπτεται και θα μιλήσει για επενδύσεις στην οικονομία μίας χώρας των 190 δισ. ευρώ (ΑΕΠ), προφανώς και έχει τη σημασία του.

Όπως και το ότι ένας από τους σημαντικούς συνεργάτες της JPMC στην Ευρώπη, με αρμοδιότητα θέματα που αφορούν και τη χώρα, είναι ο Στέλιος Παπαδόπουλος, με πολυετή θητεία στον ΟΔΔΗΧ.

Ο χρονισμός στις διεθνείς αγορές μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στη Wall Street, με τη Fed, σίγουρα δεν είναι ο ιδανικότερος, ωστόσο και για αυτό τον λόγο -που οι αγορές εισέρχονται σε έναν επόμενο, διαφορετικό κύκλο-, η σημερινή συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Jamie Dimon έχει μεγάλη σημασία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v