Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Big deal εφοπλιστών με Βαρδινογιάννη για τις μετοχές ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Σε προχωρημένες συζητήσεις εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη με τους Μπάκο-Καϋμενάκη για την αγορά περίπου 30% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στο 1,75 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα. Τα σενάρια για περαιτέρω συνεργασία στην πράσινη ενέργεια.

Big deal εφοπλιστών με Βαρδινογιάννη για τις μετοχές ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση του περίπου 30,1% (σ.σ. 29,784% με βάση την τελευταία γνωστοποίηση) που κατέχουν στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, βρίσκονται, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η συζητούμενη συμφωνία προβλέπει την πώληση των μετοχών που κατέχουν οι εφοπλιστές, μέσω Greenhill Investments Limited, Kiloman ή άλλων εταιρειών σε εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη, έναντι τιμήματος της τάξης των 1,75 ευρώ ανά μετοχή. Στα επίπεδα, δηλαδή, που ζητούσαν οι εφοπλιστές εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να αποεπενδύσουν.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν σε δεύτερο χρόνο και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι δύο πλευρές να αναπτύξουν περαιτέρω συνέργειες με αιχμή την πράσινη ενέργεια, τομέας που βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Motor Oil

Σε εξέλιξη φέρεται να βρίσκεται η εξέταση των νομικών εγγράφων, προκειμένου να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανώς και σήμερα, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Εφόσον κλείσει η συμφωνία, μπαίνει τέλος στην πολύμηνη μετοχική διαμάχη μεταξύ Reggeborgh-εφοπλιστών και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αναχρηματοδότηση/αποπληρωμή του ευρωομολόγου και κινήσεις ανάπτυξης, με βασικότερη την εκ νέου διεκδίκηση της παραχώρησης Αττικής Οδού. 

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην πλευρά των Ολλανδών, ο ιδιοκτήτης της Reggeborgh, Henry Holterman, φέρεται να έχει αποφασίσει πως το βάρος των επόμενων κινήσεων θα πέσει στην ενδυνάμωση του κατασκευαστικού ομίλου και στις παραχωρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v