Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2022

Τα ρούβλια και η αναδίπλωση Λαγκάρντ

«Παράθυρο» για αύξηση επιτοκίων μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε γερμανικό έδαφος (Αμβούργο) η -μάλλον εσπευσμένη- αναδίπλωση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό το βάρος και ενός εκρηκτικού μείγματος πληθωρισμού άλλων 10ετιών και ενεργειακών τιμών εποχής κρίσης Ισραήλ-Αράβων/πετρελαϊκής.

Για αυτό, κάθε επίσημη θέση της Γαλλίδας αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, όπως επίσης και οι μη νομισματικής πολιτικής συνεδριάσεις της ΕΚΤ.

Από αυτή την άποψη, συνεκτιμώνται τόσο το πολιτικό περιβάλλον στη Γαλλία -ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου- όσο λ.χ. οι συνεδριάσεις 4 και 18 Μαΐου της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη. Η επόμενη τακτική είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου, με τον χρόνο που μεσολαβεί πυκνότατο από όλες τις απόψεις.

Ημερομηνίες που θα μπορούσε να κρύβουν ενδιαφέρον η επίσκεψη Αντρέα Ενρία 11-12 Μαΐου στην Αθήνα, αλλά και τα ταξίδια Μάριο Ντράγκι και Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, με διαφορά μίας εβδομάδας αμφότερα.

Συν τω χρόνω θα φανεί ποια από τις δύο πλευρές -Βρυξέλλες-Μόσχα- θα κάνει πρώτη πίσω, στο ενεργειακό-πληρωμές στην Gazprom.

Ηδη, σύμφωνα με σχετικό θέμα, ενεργειακοί κολοσσοί της Ε.Ε ετοιμάζονται για πληρωμές σε ρούβλια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v