Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2022

Motor Oil: Πορεία επαναφοράς

Ημέρα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, σήμερα, για τη Motor Oil και ενημέρωσης αναλυτών, επενδυτών (μέσω τηλεδιάσκεψης) η αυριανή.

Εύλογο το ενδιαφέρον τόσο γενικά για τον κλάδο, τα περιθώρια διύλισης, το διεθνές περιβάλλον
όσο ειδικά για τον Ομιλο -πολύ δε περισσότερο- μετά τις τελευταίες στοχευμένες κινήσεις (ΕΛΛΑΚΤΩΡ/Ανεμος κ.α.).

Εξελίξεις και προσδοκίες, με επενδυτικό/χρηματιστηριακό αποτύπωμα, καθώς η μετοχή στα 17,82 ευρώ διαγράφει άνοδο 8,99% σε διάστημα εβδομάδας, 15,04% σε διάστημα μηνός και συνολικά 29,60% από την αρχή του έτους.

Αποτέλεσμα, η μεγέθυνση και της αποτίμησης στο 1,97 δισ., γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση διορατικών επενδυτών πως για τη μετοχή, τον Ομιλο, είναι θέμα χρόνου η επαναφορά στον δείκτη MSCI Greece Standard.

Οι πιο αισιόδοξοι προσβλέπουν στο ενδεχόμενο επανόδου με την αναθεώρηση Νοεμβρίου (δηλαδή δύο χρόνια μετά την «έξοδό» της), οι συντηρητικότεροι τον Μάιο 2023.

Σε κάθε περίπτωση, με τον κλάδο πετρελαίου-διύλισης διεθνώς στα ύψη -και επί μακρόν, σύμφωνα με τους αναλυτές-, η Mοtor Oil θεωρείται από τα «χαρτιά» αιχμής.

Από τα 7,60 (τέλη Οκτωβρίου 2020) στα 11,20 (Φεβρουάριος 2021) και από τα 12,90 (Μάρτιος 2022) ο τελευταίος -και σε εξέλιξη- ανοδικός κύκλος για τη μετοχή, με ξεκάθαρα long τάση/διάγραμμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v