Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2022

ΔΕΗ: Το μαρτύριο της σταγόνας, το CVC και η αγορά ιδίων μετοχών

Συνεχίζονται οι πωλήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, που μετά το χθεσινό -4,06% στα 4,864 ευρώ καταγράφεται ακόμη ένα τοπικό χαμηλό. Αποτίμηση, πλέον, στο 1,86 δισ. σε λίγο, όπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, θα κινδυνεύσει να περιοριστεί στα μεγέθη της αμκ ή των καθαρών εσόδων της πώλησης του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ.

Προφανώς και στη μετοχή βγαίνουν εντολές πώλησης στο ευρύτερο πλαίσιο απόσυρσης κεφαλαίων από ομίλους, εταιρείες του κλάδου πανευρωπαϊκά (προφανώς οι περιπτώσεις EdF, Uniper, παρότι διαφορετικές σε πολλά, ουσιαστικά «βαραίνουν» στο κλίμα), ωστόσο στην περίπτωση της Επιχείρησης η διόρθωση έχει ξεκινήσει λίγο μετά την αμκ (στην τιμή των 9 ευρώ) Νοέμβριο 2021.

Μετρώντας απώλειες σχεδόν 50% από την αρχή του έτους (για την ακρίβεια, 48,26%), εγείρονται εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσον στρατηγικοί συμμετέχοντες γράφουν ανάλογες υποαξίες. Λόγου χάρη η CVC Capital θα είχε ενδιαφέρον να γίνει γνωστό σε τι ακριβώς σημείο βρίσκεται.

Σε αυτή τη συγκυρία, η διοίκηση επιχειρεί και μέσω ενεργοποίησης προγραμμάτων αγοράς ιδίων να (υπο)στηρίξει τη μετοχή, την αποτίμηση της Επιχείρησης.

Αρκεί; Το ταμπλό σπάνια... ψεύδεται.

Τεχνικά, η ζώνη των 4,58-4,68 είναι η σημαντική χαμηλότερη στήριξη και κάτω μέρος του πτωτικού καναλιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v