Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 11 2022

Fed: Και τώρα...

Στο 8,5% (αντί 8,7% των προβλέψεων) ο δείκτης τιμών του καταναλωτή τον Ιούλιο, στις ΗΠΑ. Πάρτι στην Wall Street, με τις πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών να αναφέρονται στο ενδεχόμενο η Fed να αρχίσει να κατεβάζει την ταχύτητα της νομισματικής σύσφιξης.

Η Mary Daly -πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο -προειδοποιεί, ότι είναι πολύ νωρίς για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να "κηρύξει νίκη" στον αγώνα κατά του πληθωρισμού. Ανάλογα επιφυλακτικός ήταν προ ημερών (10 Αυγούστου) ο James Bullard -πρόεδρος της Fed του Σαν Λούϊς- ωστόσο η "αγορά" δείχνει να "τιμολογεί" ως πιο ορθή την εκτίμηση που είχε κάνει ο Elon Musk μέρες πριν τον τραπεζίτη. Ο ιδρυτής της TESLA προέβλεψε (στο πλαίσιο του Cyber Roundup) την "κορύφωση" του πληθωρισμού κάνοντας λόγο
για 18 μήνες ήπιας ύφεσης.

Ηταν ο χθεσινός πληθωρισμός (8,5%) η αφορμή (ή άλλοθι κατ' άλλους) για να αρχίσει να τα "γυρίζει" πάλι ο Jerome Powell από το QT προς το QE. Πιθανόν, τουλάχιστον αυτό "έπαιξαν" εχθές οι traders στην Wall Street, συνήθως οι insiders γνωρίζουν.

"Το ξανασκέφτονται..." το θέμα/ερώτημα της ανάρτησής μας (3 Αυγούστου) εστιάζοντας κυρίως σε ότι μας αφορά. Δηλαδή στην πολιτική, που θα μπορούσε να ακολουθήσει- πλέον- η Christine Lagarde. Η συνεδρίαση της ΕΚΤ- 8ης Σεπτεμβρίου- δεν είναι και πολύ μακριά, και -ήδη- στο "τραπέζι" έχουμε νέα δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v